Thursday, October 27, 2011

Bertambah Seorang Lagi Umat Nabi Muhammad S.A.W ..

Assalamualaikum ....

dah tengok entri sebelum??..(entri hadiah untuk baby..)yaya dah dapat anak sedara..my 1st anak sedara...boy jugak..boleh Wafiq buat kawan... kat entri nie pulak yaya ade cerita yaya teman adik gi hospital..kul12 t/hari masuk bilik materniti tu..dekat pukul 6.30 petang baru dapat jumpa doktor...hoho..tensi je kan dengar cerita..

sempat yaya balik rumah terbungkam tidur..6.30 ptg adik hantar mesej mintak hantar beg baby..kena admitted sebab air ketuban makin kurang..so kena masuk ubat bg sakit..kira paksa bersalin la...esoknya baru masuk ubat..lepas tu baru rasa sakit...doc ckp kena sampai 3 kali bg ubat dlm 3 hari (sehari sekali) so kalau hari ke 4 still rasa tak sakit kena c-sect la jawabnya..tp bergantung keadaan baby jugak..tapi adik yaya 1st masuk ubat terus rasa sakit....jalan pun dah buka ..9 pg esoknya dah masuk labour room...tapi nak menunggu 10 cm tu lama jugak...last lepas Asar terus masuk operate room..sbb baby ada masalah jantung berdegup laju..(now dah stabil...)



 haha..ai tunjuk pic nie dulu...suka..comel...nampak tak bear comel tu ? ^^ nie baru lepas operate..

second day baru dapat jumpa baby..baby kena duk wad lain sebab masalah jantung laju tu....


 olololo...baby shomelll.....2.7+ kg only....pic in second day..pic 1st day xde..huhu..doc n nurse tak bg ambik gambar baby...duk kat wad lain lg masa tu..huhu..




 auntie merasa nak dukung baby...hihi..Wafiq dulu rasa cam semangat semacam je bila dukung..ye lah..wafiq 3.6+ kg.. tp ringan2 nie best dukung...tak terasa cam dukung baby pun... tangan pun tak cepat lenguh ... ^^




 time makan malam...nk jugak snap pic nie..hihi..tak suka makanan hospital!! haha.. tapi bubur tu wat yaya terliur ..




haaa...nie pic semalam..tengah hari dah dapat balik rumah..belum pandai menyusu badan..terpaksa pam n bagi guna sudu..gigih mak yaya suap susu..laju pulak budak kecik tu menghirup susu tu ...kejap2 lapar..kejap2 lapar..sampai jari kita pun budak kecik nie nak makan..hihi...sekali bg 2 oz sekejap je boleh habis...  tak lama lepas tu nak susu lagi...huhu...




 muka kekenyangan ... tidur akhirnya ... pandangan mata yaya..(cewah) macam ada tanda2 untuk jaundice bila tengok muka baby..tapi harap2 tak la ...nie pun ada selsema sikit..agaknya kat hospital duk dlm aircond..sejuk...



gambar nie pun harus upload sini...haha..panjang je jari jemari budak nie....


semalam masa baby sampai rumah kemain excited lagi Wafiq..tapi yaya tak bg Wafiq pegang sebab kuku Wafiq panjang...susah nak potong kuku budak Wafiq tu..sebelum baby sampai dah ajak potong kuku..tapi wafiq tak nak..kita cakap kuku dah macam kuku hantu..boleh pulak dia menjawab..'bukan..bukan kuku hantu..kuku wafiq panjang je...' alahai......

tapi lepas tak kasi pegang baby tu terus nak potong kuku...diam dan rela je ..hahah...

dan Wafiq tersangatlah behave..cakap pun slow2 aje..takut baby jaga dari tdo...hihi....pandai anak ibu...






nota kechik : nie entri kenangan......






5 comments:

  1. comelnya...
    deliver mana ni.hospital ker?

    ReplyDelete
  2. wida : adik sempat balik sini..delivered kat HSNZ..

    ReplyDelete
  3. Comelnye!dok sabor nk tggu bby yani...comel ja gaya wafiq jd abg..hihi besor doh wafiq..dok jd bby doh la

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...