Tuesday, October 11, 2011

Ada Sesiapa Pakai Mistine BB Wonder Cream ??

Assalamualaikum ....

Daku memerlukan respon untuk entri yang bermula dengan tajuk berunsur soalan nie.. ^_^

bila berblog walking..bukak FB selalu nampak satu benda nie...Mistine BB Wonder Cream (BBC).. bila baca testimoni tu rasa berkenan  + tergoda la pulak... BBC nie sebenarnya bertindak sebagai foundation, concealer, sunblock, pelembab.. semua dalam satu...(sesuai utk org malas macam daku...^^)

product from korea..dan halal katanya..itu la yg penting..kita cari produk halal kan...lagi pulak BBC org kata bila pakai benda alah tu muka kita nampak lite2 je..macam tak ade pakai apa..tak tebal la...tapi hasilnya cantik! macam muka artis kora la kut...hahaha... nie yang buat i tergoda nie..kihkih....

ada dua jenis..satu tu BB Cream..satu lagi tu BB Gold Cream..ntah apa beza pun yaya tak tau..ade sesape boleh tolong detailkan  benda nie?




harga pulak yaya tak pasti...ada jual RM35, 40, 45 ... sepatutnya harga benda alah nie berapa ? kalau nak beli yang mana satu ok.. BBC yang biasa tu or yg gold tu ? yaya mmg teringin nak beli nie..mt.tmfs pun dah green light nak belanja beli  nie..(suka2...dah dia yang selalu sibuk mintak daku pakai bedak..haruslah dia yang belikan kan..kan ?)

kalau sesiapa pernah pakai pls share pengalaman korang pakai cream nie okay?

kalau yg belum tahu tu boleh klik page kt FB nie...LINK ...








11 comments:

Niena Pengembara Ilahi said...

BB gold cream mgkin utk yg berusia kot..?mgkin laa

Prince Halilintar said...

prince xpakai...hehe

PinKy MoMMa said...

tak pernah pakai bb cream aper pun..dah biasa dengan mustika ratu nyer foundation je hehehe

intan morsalin said...

sya pon x pernah pakai bb cream..nak try gak la

.......... said...

nak try boleh la oder di http://myshop2u.weebly.com/ boleh dpat harga borong

bofinnsya said...

meh nk gtaw pada yg nk taw n mencuba..
mistine bb wonder cream ni sesuai untuk yg berumur 30 tahun dan kebawah.
mistine bb gold sesuai untuk 30 tahun ke ats.ada lagi satu mistine bb mousse yg itu sesuai untuk kulit berminyak...produk ni sedang laris,so nk try boleh ke page Insya boutique di fb k...
harga RM40(free postage +rice milk soap)jom kite jadi cantik sumer... =)

bofinnsya said...

meh nk gtaw ehhh..
mistine bb wonder cream - sesuai 30 tahun kebawah
mistine bb gold - sesuai 30 tahun ke atas.
ada lagi 1.mistine bb mousse - sesuai untuk kulit berminyak
produk yg sangat bgos dan sedang hot!!
nk try jom beli di page Insya boutique di fb k...
harga sgt berbaloi,,,RM40(free postage +free rice milk soap)..jom jadi cantik sumer...

oily spa salt said...

kalau beli dengan saya lg berbaloi rm30 free pos :)

oily spa salt said...

kalau beli dgn saya lg berbaloi rm30 free pos :)

Dkitos Jimale said...

saya pun ada jual gak...blh lawat saya di

http://www.facebook.com/pages/Mistine-BB-Cream/345747298859251

sha_kira said...

saya pengguna tegar BB Cream jenis ni..memang ok sangat..muka terase ringan seperti xpakai bedak..kulit jadi rata..parut jerawat sha pn xnmpak bila pakai bb cream..sesuai juga sape2 mempunyai liang roma terbuka..ia juga melindungi kulit kite dari sinaran UV..
sape2 berminat boleh g ke blog sha : http://kkshakira.blogspot.com/p/mistine-bb-cream.html

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...