FB

Tuesday, September 27, 2011

Macam Nie La Setiap Bulan

Assalamualaikum ...




As-salam ...
makluman untuk semua...
Gaji untuk 09 ' 11 telah pun dikreditkan ke akaun masing-masing...


hihi.. jgn garu kepala lak..tu emel yang yaya baru hantar ke semua staff..gaji dah masuk...jadi maknanya boleh la buat bajet hari nie..bajet la sangat...bulan-bulan belanja sama je ... hihi

  • utk mak
  • utk adik2
  • duit van sekolah adik
  • barang dapur rumah mak
  • duit bayar kutu
  • duit byr kereta
  • bayar bil handphone + tenet
  • bayar bil elektrik + air rumah mak
  • duit susu wafiq
  • duit saving wafiq
  • belanja makan diri sendiri 
itu la yang wajib setiap bulan ...ada la saving sikit kebelakangan nie.tu pon sebab baru baru nie dah terminate streamyx ngan line telefon kat rumah tu ..terminate pon sebab rasa berjoli sakan adik-adik daku main tenet sampai tak ngadap buku sekolah..sakit hati woo..bil elektrik pun melambung tinggi jugak...yang bergayut tepon tu jgn kira la ... sakit mata nie memandang ...huhu..

sekarang kos hidup melampau-lampau rasanya...makin tinggi gaji makin tak cukup rasanya ....padahal bajet daku tiap bulan sama jer..barang asyik naik je ..

tapi alhamdulillah... setakat nie financial management daku masih terkawal dan terurus...




nota kechikkk : ade geng2 blogger yang tak dapat gaji lagi ?erkk...









5 comments:

  1. mmg x dpt lg gaji..huhhuhh~~~1hb br gaji... :(

    ReplyDelete
  2. kitorg gaji awal..23hb aritu dah masuk..patut 25hb..tapi sbb 25hb tu ahad so jadi awal..masuk awal.. habis pun awal..hohoho

    ReplyDelete
  3. oshin : sabarrr...beberapa hari jer lg...^^

    rai : hoho..selalu macam nie la kan..tapi kena pandai bajet nie..kalau tak semput hujung bulan ..

    ReplyDelete
  4. memang betul....barang dan servis makin tinggi harga. Nak kena clean up juga nie..apa expenses yg boleh dipotong....

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...