FB

Tuesday, September 6, 2011

Jam 1.10 Petang Hingga 7.10 Malam

Assalamualaikum ...

Sebuah karya terbitan Karangkraf Kerangkurap

Jam 1.10 petang : Laju-laju keluar dari pejabat bersama dua orang teman yang amat memahami .. Kak Rozie dan Kak Ha (xleh nak backlink sebab kak ha xde blog..^^)..ternyata daku paling muda di situ...(nak kena cakap nie..hahha)..bila saje daku update status kat facebook semalam tentang betapa mengidamnya daku nak makan onion ring A&W ..maka Kak rozie terus sanggup nak teman lunch kat A&W..tapi terpaksa tunda ke hari nie sebab semalam Kak Ha masih lagi cuti raya..tp still tak cukup quorum..seorang lagi geng cuti rupanya hari nie...

onion ring idaman kalbu..^__^  bukan makan nie sj...siap melantak chicken burger+root beer float+fun fries ... habis RM 17 untuk daku seorang makan ... only for luch ..huhu..

 
Jam 2.10 petang : Sampai ofis..perasaan ketika itu tersangat lah puas! hihi..puas dpt mkn onion ring..dan perasaan ketika itu juga sama seperti ibu mengandung 9 bulan ..teramat mengah! berat perut dow..haha!..perut kecik makan banyak...org ganu cakap 'se'eh'...haha...


Jam 5.40 petang : Keluar dari ofis..encik suami jemput..yaya ajak mr.tmfs ke Mydin Mall cari henna..mood nak pakai henna menerkam tiba-tiba..terpengaruh dengan orang nun jauh di Japang..kiki..tapi henna dlm paket besar la pulak..dah nama Mydin kan..mmg jual pukal ler..huhu..yang satu-satu tu ada tapi jenis tiub kaler hitam..yaya cari yang debu..lastly tak beli...

tapi daku terpandang sesuatu ..jeng-jeng ...

 
ada shop lot baru bukak kat Mydin Mall KT nie...ELIANTO dah ade dekat Terengganu..tak perlu travel jauh-jauh nak beli produk Elianto..even yaya 6 bulan pergi sekali tetap perasaan pebezaan kat sini..hihi..i prefer Giant la to shopping..tak sesak sangat ...bila tanya kat sales girl rupa-rupanya  hari nie baru start Elianto berniaga kat situ... macam-macam ade ...dari make-up, skin care, body care, nail care semua ada...

yaya pun apa lagi..tak dapat henna ...
 
ini pun jadi ler...beli sheen shadow warna evian blue (RM 10 saje..)..warna nie amat memikat hati sebabnya banyak baju tahun nie beli warna seakan gini.kiki..kira boleh matching la..kuikui..pastu beli jugak lip liner sebatang warna nude ( RM 10 jugak...) ... melayang lg RM 20...tahun nie tak beli lagi barang makeup..hihi..jarang sangat beli..sebab pakai makeup time dtg bulan je...^__^ so lambat ler habis..agaknya dah expired kut stok eye shadow,lipstik lama-lama tu..hihi..

Jam 6.30 petang : Bergerak ke foodcourt kat Mydin Mall tu...mr.tmfs tanya nak makan ape..selamba je jawab mkn buah jer la..rasa kenyang pulak..minum air masak banyak sangat hari nie..haha..padahal masih terasa kenyang melantak A&W..mr.tmfs ckp kena makan jugak..takut tengah malam lapar..kejam kan..kena akur di situ..huhu..tak boleh cakap kat dia lunch kat A&W..konpem2 dia terliur..tak pasal2 dia angkut bini dia gi A&W lagi sekali..haha..i know my husband very2 well..hahha...

suami punya..mee hot plate black pepper...dia kata sedap...
 
 yaya punya..kuewtiaw (always fail eja benda alah nie..dr kecik sampai ke besar..tak pandai2 ^_^)..rasa sedikt muak atau sebenarnya yaya tak lalu makan sebab masih rasa kenyang...hihi....akhirnya encik suami yang tolong habiskan sampai licin ....
 
 
sementara suami tunggu hotplate siap masak..yaya pergi beli air..

suami punya..coklat lavender bla bla bla....(RM3.50) yaya punya blueberry luxury bla bla bla...(RM3.90) ...panjang tol nama air... hahaha..sampai tak ingt..melayang lagi duit daku RM 7.40 ... hahha..patut teman je encik suami tunggu hotplate tu dan biar dia jer gi beli air..dia beli dia bayar..hihi...kejam statement nie...hahah...


Jam 7.10 malam : balik rumah jumpa Wafiq la pulak.... :-)



nota kecik jer : hari nie belanja RM 44.40 ...esok lusa catu makan..hahha...











7 comments:

  1. salam perkenalan...
    sudah 4low awk...4low kongsi jgk yer

    wah...best yer mkn...mcm2...huhu.cepat gemok lah camtu...tp xp kan...skali skala...hehe

    post yang menarik...suka. mintak izin kongsi...kalau izin sila paste link entry cni yer...
    http://kongsi-apa2-aje.blogspot.com/2011/09/ciri-wanita-idaman-lelaki.html

    mekasih (^_^)

    ReplyDelete
  2. http://kongsi-apa2-aje.blogspot.com/p/berkongsi-disini.html

    ReplyDelete
  3. Nyesal lok baca blog kak yaya tgh2 malam ni..terliur ah tgk hot pLate tu..teros perot rase lapor giler...waaa esok harus gi yee stall

    ReplyDelete
  4. ngee banyak tu sehari 44 ringgit tuk mkn je??fuhh hehe

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...