FB

Monday, September 19, 2011

GA : Saya nak Cream Caramel Puding dari Ourkizuna

Assalamualaikum ..

Dah berkurun tak join GA..tapi bila tengok puding caramel nie tersentap iman ..huhu..adoyai..dah la poser hari nie..terbukak hati nak join GA nie...

Comel je puding caramel nie..tapi yaya panggil puding gula hangus..hihi..rupa sama tapi nama lain-lain...


GA nie hadiahnya :

- sepeket cream caramel puding yang instant punya. Caramelnya tak payah buat dah. Include sesiap. Boleh buat dengan microwave jugak. Orang lelaki pun boleh buat. 10 minit dah siap. Rasanya pun sedap.-


yaya teringin nak instant puding caramel nie... sebabnya ...

 - telur sekarang banyak mahal la ... kedai sebelah rumah tu seringgit 2 biji .. mahal kan? ^^ .. kalau nak buat satu dulang puding caramel nie mau kena beli telur RM 5..orang kata makin banyak telur makin sedap..ye ke? tapi biasa buat 10 biji ler..huhu...alangkah bahagianya kalau ada orang sudi bagi instant caramel free ...^^

- tu baru telur..belum masuk beli susu pekat lagi..esen  vanilla lagi..tepung kastard lagi ..lepas raya nie ader ler saki baki esen vanilla ..lebihan buat biskut raya itu hari..tapi tepung kastard tak de..hikhik..tak kan nak gi beli tepung kastard..nak guna sesudu kecik je...huhu ..kalau beli mau expired tepung tu sebelum habis guna..tahun 2013 belum tentu guna habis..hihi ^^...alangkah bahagianya kalau ada orang sudi bagi instant caramel free ...^^

- tu belum citer tang nak buat caramel tu ..time nak tambah air tu..adoyai ...meletops2 gitu ..hihi..biasa mesti balut tangan ngn tuala kecik dulu ..haha..ape daa ...sayang kat tangan nie wei...silap gaya tangan nie pulak yang bergelembung ...huhu...alangkah bahagianya kalau ada orang sudi bagi instant caramel free ...^^


harapnya ada rezeki dapat yg instant punya ..(1st time tau puding caramel pun ada instant...) senang nak buat..makan pun sedap .....

korang berminat nak join tak ??? KLIK SINI







6 comments:

  1. good luck sis...
    bestnya kalau dpt instant caramel tu..he

    ReplyDelete
  2. prince pon teringin nak makan puding la..lagi2 lps tgk pic tu..

    ReplyDelete
  3. Ada! Amway punya. Sedap dan mudah. Tuang susu je. I memang selalu buat yang instant punya. Tak pernah buat yang manual. Hihihi...

    Good luck!

    ReplyDelete
  4. Genk singgah sini..
    Genk tak join Cuma menerjah je..

    MENARIK DI genkcorner.blogspot
    JOM BACA

    1.SAFIQ RAHIM COUPLE YANA SAMSUDIN
    2.AMBULANS JATUH DARI LANGIT!!!

    ANDA BLOGGER BAIK??KLIK SINI

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...