Thursday, August 4, 2011

Yeay ! Dapat Cucu Lagi !

Assalamualaikum ....

Alhamdulillah...bertambah seorang lagi cucu Yaya.. sebelum nie dah ada 2 orang cucu perempuan..dan 02/08/11 baru nie pulak dapat lagi cucu lelaki ....cucu ??? mana mungkin cucu..yaya umur 30 pun belum..anak baru 2 tahun.. tak kan dah ada cucu ?? oppss... cucu sedara la.... ^^

5 minit sebelum buka puasa lahir la baby comel nie...alahai mak baby.. good luck la ye ganti puasa lepas nie..hihi...semalam lepas terawih terus gi ziarah dia...sebab pagi nie dia dah nak balik berpantang rumah mak dia kat Dungun .. ye la..beranak anak sulung..sure nak dekat dgn mak sendiri kan... yaya dulu pun macam tu jugak ...:-)

 baby boy sedang sedu sedan..hihi.. tu ade tisu kat dahi tu ...

ok..lagi smart...xde tisu dah...^^

yang yaya herannya bila tengok bantal, botol susu semua warna pink..pink you! .. something wrong somewhere la you...hihi .. mula-mula segan jugak nak tanya ...tapi lepas tu tertanya jugak...

rupa-rupanya bila mamanya scan tu doc bg tahu bakal dapat baby girl..scan masa umur baby 7 bulan .. scan 4D colour lagi ...agaknya tu yg excited shopping barang warna pink ...

secanggih-canggih peralatan sekarang tak akan pernah mampu melawan qada' dan qadar Maha Pencipta..teringat masa yaya hamil dulu..biasa la anak sulung mmg kebanyakan pasangan nak anak perempuan ..sampai 3 kali bermimpi dapat baby girl..yang tak tahan tu dalam mimpi tu siap panggil nama baby lagi .. bila scan doc bg tahu dapat baby boy..terkejut tergaman yaya..sampai doc perasaan perubahan muka yaya tu...hihi.... doc tanya tak suka ke dapat baby boy .. haha .. bukan tak suka cuma terkejut je..ingatkan mimpi tu bg petunjuk bakal dapat gegirl tapi ternyata mainan tidur sahaja atau sememangya Yaya tak pandai tafsir mimpi .. kihkih ^^




nota kaki : semalam Wafiq mintak nak dukung baby tu....apakah maknanya itu ? adakah makna tersirat ? atau Wafiq dah ready nak ada adik ? hihi..T__T















12 comments:

  1. comelnyaaaa! nak sorang! hahah :D

    ReplyDelete
  2. comelnya..yaya bila nak tambah lagi..hehe

    ReplyDelete
  3. comelnya sis. eh wafiq pun nak adik jugak la tu. hehe

    ReplyDelete
  4. Chik Na pun baru dapat cucu ke -11 minggu lepas... terasa tuanya bila dipanggil Tok Chik

    ReplyDelete
  5. comel la.. akak ni tiga2 pompuan... relaks jer hehe

    ReplyDelete
  6. sy pon dah ada cucu saudara.belah hubby 4 org, belah sy 3 org..

    muda2 org dah panggil nenek.

    ReplyDelete
  7. tahniah la dpt cucu..bertambah lagi sorang sedara Islam..

    ReplyDelete
  8. ingat kan arwah neneh je yg selalu dok letak tisu kat dahi masa sedu. selalu perasan arwah nenek buat camtu kat adik bongsu sy masa dia lahir dulu... hehehe...

    apa2pun... congratulations!

    ReplyDelete
  9. wah ! comelnye. .
    geram tgokk mke dy . . ehe. .
    tahniah ! :)

    ReplyDelete
  10. hehe..ye, kat situlah sy kerja:)
    nnti sharelah alamat kedai tailor tu yer..wida mmg nak tukar tailor pon.yg skrg ni tak puas hati lah.x mengikut arahan..

    kt desa murni pengadang baru ker?

    ReplyDelete
  11. comelnya..abis la lepas nie nak kena mengganti puasa ye...wafiq dah minta adik tue...hehehe

    ReplyDelete
  12. @salwa - nak sorang ? haha!
    @zuriey - insya Allah kalau ada rezeki
    @lieyda - hihi
    @cik na - 11 org? ramai jugak tu ..
    @halila - nanti dapat ler lelaki pulak...

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.