FB

Thursday, August 11, 2011

Sotong Sumbat Tersedap Di Dunia !

Assalamualaikum ...

Petang semalam berbuka kat Primula Hotel ..ada invitation ..  mkn free kat hotel .. saper tak nak kan ...hikhik..banyak pulak tu makanan...orang lain kejar nasi tapi yaya dah aim beef stick! bila nampak kami berdua syok makan beef stick tu org yg duk semeja ngan kami berdua yg mkn nasi semunya tu jeling-jeling kat pinggan daku..ahha..terliur ler tu.. laju je korang mkn nasi ye gi ambik beef stick pulak..ahhha..

meja kami nie ramai org media..ada org surat khabar..ada orang dari radio terengganu .. kami tak kenal pun dorang..jadi kami makan je dengan penuh perasaan tanpa pedulikan mereka itu..kihkih..kejam..tak de la kejam sangat.. sekali 2 kala pandang-pandang senyum-senyum jugak...^^

nie ler mr.tmfs my hubby also merangkap my bonzer ..^^


 dah namanya pergi berdua..aku snap gambar ko..ko snap gambar aku ... hihi


 dapat ler cenderahati sorang satu..ingatkan dapat ler bawak balik IPhone 4..tak pun blackberry..tapi dapat semanis kurma pun ok dah..hihi...


dan ini cerita yang sebetul-betulnya... ^__^


balik je dari berbuka puasa kat hotel tu..terus singgah rumah mak yaya...sebabnya petang tu tinggalkan Wafiq kat situ .. langkah kanan betul sebab mak buat sotong sumbat!


 nie dia sotong sumbat tersedap didunia ! cuma boleh didapati di sebuah kedai makan rumah bertempat di Kg Nibong, Kuala Terengganu .. lebih kurang 5 km dari Bandaraya Kuala Terengganu ..kehkeh ^^

 ibu wafiq makan tak ingat dunia..lepas makan kat hotel terus sambung makan kat rumah ...lupakan diet sekejap..huhu..udah ler sotong tu kalori dia tinggi ...demi menikmati sotong sambil sebut dalam hati 'ada aku kesah kalori tinggi ke rendah!' ... bedal saje.... ^^

info tambahan : sedara sotong yakni udang tak boleh dimakan sekali dengan suppliment vitamin C .. jika diingkari amaran ini dibimbangi korang akan tekan perot dan berkrekot seperti udang...ini betul...^^


~ bila la muka yaya nie  nak kurus .. lama dah muka nie tembam .. kalau boleh biarlah raya nanti yaya dapat 'muka baru' ... hihihi .... pakai face slimming yang sapu-sapu tu menjadi tak ?? ^^










10 comments:

  1. mak aih..mmg tension la kan bce entry nie kan..dah la perut tgh nyanyi nie..hihihi

    ReplyDelete
  2. best dpt mkn free..
    nape sis dpt jemputan ni..tak aci ni, hehe

    ReplyDelete
  3. mesti sedap sgt sotong sumbat tu ye...
    lapa la pulak ni..

    ReplyDelete
  4. menyelerakan....oh tidak,.lame xmkn sotong sumbat neh

    ReplyDelete
  5. huhuhu... mula2 citer makanana kt hotel tu.. dh terliur siket.. pastu cter lak pasla tahu sumbat tu.. lagi la meleleh... hehehe

    ReplyDelete
  6. huhuhu..sedapnya sotong tu...nak jugak dah lama tak makan...

    ReplyDelete
  7. makan free sape xnk kan..hehe

    ala, muke tu dah ok..xyah muka baru..janji husband sayang..kikiki

    ReplyDelete
  8. ish3...lambat lagi waktu berbuka nih...huhu...

    ReplyDelete
  9. Sedap :)
    Ibu makan sorang2 :(
    hehehe
    Best Entry Ni
    Salam kenal,
    nice blog,
    done following you,
    Kalau free jemput singgah ke blog saya,
    Bagi komen and nasihat ok.

    http://fahmiefiras.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. kotak doorgift tu wat saspen je. oklatu... dapat kurma free....

    btw, sotong sumbat tu manis, kan?

    teehee...

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...