Sunday, August 7, 2011

Palm Spring Resort PD - Jangan Duduk Situ !

Assalamualaikum...



Panjangkan maklumat yang dapat dari emel.. tapi betul ke tempat tu berhantu? menyeramakan? dah 3 tahun orang tak stay situ? dengar cerita gerun pulak rasanya..ade orang negeri sembilan or orang PD sendiri boleh confirmkan tak .. kongsi2 kongsi info ye ..


Rabu, 15/6/11 – saya dpt voucher free 3h/2mlm @ Palm Spring Resort PD  – Tolong jgn duduk situ!

Ø   1.30pm
Check in. Receptionist dia ok, 5 star. Tp apartment? Ya Allah, seram, mcm kedai tinggal, usang, suram, beberapa blok pecah2, berlalang, parking lubang sana sini, kolam renang kering & xde org lain check in langsung! Masuk bilik, langsir lusuh & koyak2. Tuala pun sama. Sgt2 lain suasana bilik tu. Remang tengkuk, tp cuba wat xtau. Rasa panas sgt (pdhal dh on aircond paling sejuk & kipas paling laju!) kami g mandi laut kt Blue Lagoon. Ok la, laut bersih & cantik.

Ø
  6.30pm
Balik bilik. Husband nmpak 'benda'  di sebalik tangga & 'benda'  itu hilang dlm dinding! Tp dia diam je, xnk bg tau.

Ø
  7.00pm
Lps mandi husband xsedap ati, nk balik time tu juga! Masa kemas beg, anak saya duk renung toilet. Husband marah, jgn pndang toilet! (mereka bdua nmpak 'bnda'  tu ada dlm toilet!)

Ø
  7.20pm
Masa nk keluar bilik, tiba2 anak saya ckp "baby xnk balik, nk main kt sini, ada kawan. 'Dia'  nk kawan ngan baby" ohh tidak! Kami paksa dia kuar bilik. Gila la!

Ø
  7.25pm
Masa sibuk masukkn beg dlm kete, anak saya lg skali duk tenung tangga apartment, tp kali ni muka dia takut sgt2!

Ø
  7.40pm
Odway balik rumah mertua kt seremban, dlm kete husband citer ape yg dia nmpak. Tiba2 anak saya mncelah, katanya "mama, td ada hantu  kt situ. Hantu  tu ada depan baby, tkejut baby. dia nk main ngan baby" Ya Allah, aduhai!

Mlm tu tdo rumah mertua. Nasib baik anak x meragam. Tp saya xleh tdo smpai jam 4 pagi, baru terlena.

Khamis, 16/6/11
 - Anak saya demam muntah2, terkejut agaknye. Dia banyak senyap & baring je. Pakcik husband saya bg tau, kolam renang hotel tu ramai budak mati lemas  & bilik hotel kami duduk tu ada budak hilang dlm bilik. Hilang begitu sje depan keluarga mereka!  Xde org duduk hotel tu pun sejak 3 tahun yg lepas.

Jumaat, 17/6/11
 - Anak saya cakap "mama, hantu  tu takut air. Hantu  tu nk main ngan baby, hantu  tu ckp kt baby 'haahaaa...haahaaa' baby nmpak kt kt toilet, kt dlm katil.."

Ya Allah..nasib baik kami cepat kluar dr hotel tu, tanpa tdo 1 mlm pun!
 




nota kaki : seram !!!




9 comments:

  1. naseb baik aka cepat bertindak.. seramnye..

    ReplyDelete
  2. ish betul ke ni sis?
    seram pulak..

    ReplyDelete
  3. uii seram..betul ker ekk..nti tnya adk.dia studi kt pd,ramai kawan org pd..

    ReplyDelete
  4. erkkkk!!! teroknye,.ni pertama kali dgr cite real dari org yg laluinya,.

    ReplyDelete
  5. ya allah,yg bace ni pon daa seram..
    akak,kita ada buat promosi ni..
    akak boleh daptkn header cun menggunakn pic keluarga akak..hrga pon berpatutan kak..
    jom masuk sini untuk taww lebih lanjut oke..http://farahazurah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. ye ke ? btol ke ade org pnah lemas dlm kolam . saia org pd . heee . bace sini sat pasal palm spring ---> http://bloomsyazituaq.blogspot.com/2011/08/hotel-berhantu.html

    ReplyDelete
  7. tpi ta de plak sampai jalan lubang2 kolam kering sume tu . da bnyk beruba rupenye tmpt uh .

    ReplyDelete
  8. salam ramadhan...
    ade jugak dpt email ni...seram jugakkan...

    ReplyDelete
  9. ni first time aku dengar hihihi macam cite antu korea plak ^_^

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...