FB

Wednesday, August 24, 2011

Dapat Jugak Bonus Raya + Duit Raya


Assalamualaikum ....

Yeay .. gaji dah masuk! kami keje swasta macam nie la..lambat sikit..tapi nie dah kira awal 4 hari dari tarikh yg biasa masuk gaji ..bukan setakat dapat gaji tapi dengan bonus setengah bulan.. syukur sangat .. boleh buat topup untuk raya nie..mana tahu nak tambah kuih raya ke..tambah baju raya ke...hihi..tapi paling supprise duit raya pun dapat..korang ade? hahah

even tak banyak mana duit raya .. tapi boleh la wat bayar upah tempah baju kurung 5 6 pasang..alhamdulillah lagi...syukran syukran ...tapi baju yaya 2 pasang je yang belum ambik .. boleh makan kepsi 3 4 kali lagi...hihi..kalau staff office baca nie mati daku....director tak hebohkan lagi pasal duit raya nie ... hihi ...besok baru dapat duit raya tu ...

biasa dapat bonus sebulan .. tapi tahun nie dapat setengah bulan je... huhu ...tapi yaya percaya pihak pengurusan mesti ada agenda sendiri .. diorang tak kan saje2 bg bonus setengah bulan ...bos.. nak gi family day ke ? ke nak naik gaji kaw-kaw gitu  .. hihi.. bonus paling banyak pun 2 bulan gaji..tu pun bonus akhir tahun..bukan bonus raya .. tapi kalau gaji naik banyak dapat merasa selama setahun tu....lagi banyak dari 2 bulan bonus ...mana satu pilihan kamu??? i prefer naik gaji dari bonus tinggi .. best best !

ape pun yang paling penting kita terima bonus tu dengan seikhlasnya .. itu adalah rezeki...ganjaran pihak syarikat untuk kita ...baik ada dari tak ade .. kan kan ??? orang kat malaysia nie agak-agaknya ada tak yang sujud syukur dapat bonus ??? hihi .....




nota kecik besar : SYUKRAN SYUKRAN !!!

















8 comments:

  1. rezeki awak..
    kite pn dpt duit raya a.k.a duit bonus dr encik bos..
    semoga rezeki awak dan semua org brtambah2.. amin

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..ramadhan kali ni ramai yang murah rezeki...

    semoga terus dimurahkan rezeki...kta pun dpt gaji + bonus raya hari ni.. heeeee baru plan nak beli brg..bulan 6 ritu dh dpt bonus..baju raya suma dh settle..

    skrg tgl topup2 aja n yg penting MINYAK+TOL pegi balik raya heeeee

    agak2 nya bapa la kos pegi balik ke???

    ReplyDelete
  3. seronok la harini kan..apelagi beli la persiapan raya yg mane xlengkap lagi tu..jgn boros sgt dah la..

    ReplyDelete
  4. Wau...!!! akhirnya dapat gak kan...alhamdulillah..aku tumpang seronok...walaupun akunye bonus belum di bagi tahu lagi....wawaaaawawawawawaaaaaaa..!!!!

    ReplyDelete
  5. Ha kak yaya pecoh rahsia syarikat!ahahah mcm mende je statement yani..xpe yani nga. Kak bie je pon tao

    ReplyDelete
  6. bestnyee dapat bonus..nak duit raya boleh..heeeee

    ReplyDelete
  7. Untung kau yaya dapat bonus rayer lagi, duit rayer lagi. hi...hi...hi...

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...