Thursday, August 25, 2011

Baju Emergency

Assalamualaikum...

Huru hara pagi nie..udah ler budak kecik si wafiq tu bangun awal...dengan dia berak..susah nk ajak masuk bilik mandi nk basuh uk uk dia..semua tu take time..dlm bilik mandi nasib tak banyak ragam wafiq pagi nie..tp nak pakai pampers pun susah..dia asyik lari jer...mencabar keimanan ibu betul la wafiq nie..

Dah la yaya bawak balik duit n sampul raya nk bg duit raya kat staff pg nie..adush...pagi2 dh berpeluh cam lari 100 meter...semalam tak sempat buat semua tu kat ofis..dah la majlis tu pagi nie..

Balik terawih semalam (buat 4 rakaat jer....huhu)... Berlari lari yaya cari supermarket nak beli air twister botol besar tu 2 karton..dari masjid abidin terus pergi Astaka..xde air tu kat situ..pasti pergi H-Lai..pun xde..wafiq pulak berak lagi..( ko nie wafiq suka betul membuang time tome emergency gini..gi drop wafoq dulu kat rumah mak..then pergi Sabasun..gigih yaya mencari air twister tu..tp nan hado jugak!!!! Sabau yaya...sabau......

Last gi Giant...dr kejauhan dah nampak karton air twister tu...yey! Suke suke.. Ye la...encik suami dh jln heret tapak kaki dah sebab dia mengantuk teramat sangat... Berbaloi rasanya dengan kesusahan mencari parking..dh la hujan..orang jgn kira la..sikit lg nk jd mcm lautan manusia..hihi

ok..kembali pd tajuk entri..^^

seandainya korang terjebak dgn perkara emergency mcm yaya nie maka baju emergency memainkan peranan yg amat penting..hihi..ye la ..pagi nie tak sempat nak iron baju..maka yaya akan capai je baju yang tak perlu digosok...so hari nie yaya gi keje dgn baju tak bergosok..tudung pun tak bergosok!

Yaya kalau beli kain nak buat baju kurung mesti cari kain yg tak perlu digosok... Memudahkan keje....^^

Nota kecik : korang ada bj emergency ?


Sent from Samsung Mobile

6 comments:

  1. paling x suka kena basuh berak waiz..nak suruh papanya penggeli pulak. nak tak nak terpaksa buat..hehe

    ReplyDelete
  2. hehhehhe...wazif pun selalu ber ber pagi2 time i nak pegi keje..kalo dah lewat sangat i bawak jugak masuk kete n suh pengasuh dia je basuh..tak sempat le nak singsing2 lengan baju membasuhnya..hehhehe

    ReplyDelete
  3. Sy belambak baju emergency mcm tu.. Memang tak iron pun baju kurung.. Kalau terlebih rajin je baru iron..hehe

    ReplyDelete
  4. kalau lelaki mayb xkisah sgt pon..sarung je baju..klu keluar la bkn ke tmpt keje..keje kene pkai smart2 la..

    ReplyDelete
  5. baju emergency?haha!laki senang je kot, perempuan yang rumit sikit~

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...