Friday, July 1, 2011

This Year July Has 5 Fridays, 5 Saturdays and 5 Sundays


Assalamualaikum ...




' This year July has 5 Fridays, 5 Saturdays and 5 Sundays. This happens once every 823 years..this is called money bags. So copy this to your status and money will arrive in 4 days. Based on Chinese philosopy of Feng Shui. Those who read and do not copy will be without money. So lets all try your luck .. passed along by a friend '


ini bukan dari yaya .. tapi copy dari status seorang sahabat di Facebok ..

mula-mula yaya terpegun dgn angka 5 tu - 5 Fridays, 5 Saturdays, 5 Sundays - tapi bila baca sampai habis jd heran pulak ...heran sebab sahabat tu agamanya Islam ...dah jelas lagi nyata itu adalah kepercayaan orang China .. tapi kenapa turut serta copy ayat tu kat status ??

dulu musim surat berantai ..lepas tu emel berantai (sehingga sekarang ) ..sekarang nie dah menular ke facebook pulak .. lupa pulak..dunia makin canggih ye ^^

kelmarin pulak Yaya dapat mesej mengandungi potongan surah yasin dalam bahasa rumi dan minta foward minima 13 orang ..dipercayai 2 jam kemudian akan mendapat perkhabaran baik dan mendapat kebahagiaan .. tapi sehingga hari nie yaya tak foward pun ...

apa pandangan anda ? kena percaya ke mesej berantai macam tu ???





7 comments:

  1. bahaya akidah jugak kalau percaya ni..
    orang Islam percaya hanya Allah yang menjamin segala-galanya..pihak lain tak ada kuasa..

    ni dah macam percaya benda-benda khurafat atau lebih teruk boleh membawa kepada syirik..

    ReplyDelete
  2. msej berantai?? pernh dpt, xikut pun..

    ReplyDelete
  3. Seriously Shuk memang sangat2 tak percaya benda2 mcm tu... rasa nonsense sgt... aneh jugak ye ada org islam percaya... hmm. adakah islam pada nama?! mesej yg baik2 kita cuma kutip sebagai ilmu.. kan? kan? kan? tapi mesej berantai tu please la... huhuhu ~itu pendapat shuk~ peace :)

    ReplyDelete
  4. Salam Yaya..

    Kak Nida pun pernah menerima email, mesej berantai.. tp lepas akak dapat.. akak terus delete.. :)

    ReplyDelete
  5. mengapa org islam mudah percaya pd benda2 camni kan yaya...sian mereka.kerana jahil atau terikut2

    ReplyDelete
  6. aa saya pun tak rajin layan emel2 berantai tu..takkan la begitu mudah nak dpt kebahagiaan kan..dgn forwrd emel..huhu..btw, mmg unic kan july tahun ni..huhu~

    ReplyDelete
  7. memang tak percaya pon yang syarat kalau hantar dan tak hantar tu..

    Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

    Belog kami :Notre Belle Histoire

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...