FB

Monday, July 25, 2011

Hotel Seasons View

Assalamualaikum ....

Hari nie nak buat kebajikan sikit .. nak buat iklan free..kihkih.. al-kisah.. yaya ke Kuantan kelmarin .. nak attend wedding kawan en.suami ...terus shopping baju raya Wafiq kat sana .. untuk ibu ayah Wafiq baju raya dah selesai ... so Ramadhan nanti boleh puasa dengan tenangnya..nie la yang kami lakukan setiap tahun ..persiapan raya sebelum bulan puasa..Ramadhan kan bulan untuk beribadat ..jadi tak nak la serabut kepala keluar cari baju segala...awal-awal lagi dah simpan duit untuk persiapan raya..kalau tak simpan duit mana nak cekau nak shopping..hihi..

wedding tu kat Hotel Vistana ..tapi kami menginap kat Hotel SeasonsView.. betul-betul kat bandar Kuantan .. tak jauh mana dari Vistana tu ..ikut google maps dalam 2 km..

kalau sape-sape bajet ciput cam yaya boleh la stay kat hotel nie .. yaya ambik bilik yang ada 2 katil queen .. RM 148.00 semalam ....dapat buffet breakfast untuk 4 orang ...ala..setakat nak merebahkan badan kan..boleh aje...tapi kalau nak ber honeymoon baru usaha cari hotel yang bintang banyak tu ...hihi ..^^



Hotel Seasons View nie lokasinya betul-betul kat belakang Kompleks Teruntum .. dekat dgn  balai polis kuantan ... 5 minit berjalan kalau nak ke Kuantan Parade ...  parking senang...nak cari makan pun senang ..kalau tak nak makan kat hotel bawah hotel tu ada kedai makan .. kat sebelah pulak ada foodcourt ...bilik kami kat level 4 ..tingkat paling atas ...turun naik lif ler kejenye ...hihi




nie keadaan dalam bilik ... tak sempit sangat dan tak luas sangat ...  kalau setakat nak solat berjemaah suami isteri tu boleh lagi .. tapi nak berjemaah lebih dari dua mmg tak boleh .. yang penting ada tingkap..tak la rasa terkurung sangat ...hihi ..



ada LCD TV .. wifi tak pasti .. rasa macam ada..yang pasti ada Astro..sebab ada Wafiq so melayan channel disney je la memanjang....hihi...lappy bawak tak bukak pun...hihi.. yg pasti ada astro ..



bilik mandi ... dah regenya murah..jd jgn korang berangan nak ada tab mandi yang besar lagi mewah dan ekslusif itu ... suka partition cermin tu ... ^^



kat belakang Wafiq tu ade connection door dengan bilik sebelah ... so kalau korang ramai boleh pilih bilik yang ada  pintu tengah ...

so korang kalau nak ke bandar kuantan....boleh la letak dalam list hotel ni kalau nak survey .. tapi yaya puas hati.. bilik ok..service ok .. breakfast sedap..yaya makan nasi goreng plus mee goreng..ambik serba sedikt .. rendang ayam pun ada..untuk Wafiq pulak yaya ambilkan pancake mcm kat McD tu.... kalau makan kat luar harus kena rm 30 ke 40 hinggit nie..

yaya book hotel nie sebab dlm bandar kuantan..lagi pulak hotel nie tak de la nampak bajet sangat kan...hihi ..bajet sikit je..dekat pulak dgn hotel vistana...tanya hotel lain susah nak dapat bed double queen..mesti satu queen satu single...lagi satu .. 10 minit je ke Pantai Teluk Cempedak ....


Hotel : Hotel Seasons View
Contact : 09 - 516 2828
Lokasi : Jalan Haji Abd Rahman


Sekian , iklan tamat ...... ^^














6 comments:

  1. wah..ok la tu kan..nnt prince klu ade projek kat sana blh la prince stay hotel tu..hehe

    ReplyDelete
  2. salam kenal yaya,

    saya pun pernah inap di sini bulan jun lepas, ni pun nak pegi sana lg sekali lepas raya, dah booking tp this time amik yg takde tingkap, memang tempat nya pun sesuai utk anak2 ramai cam saya ni ha..hehe

    ReplyDelete
  3. boleh cuba hotel ni pi kuantan nanti

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...