Saturday, July 2, 2011

Apam Polka , Kek Batik , Felt Craft

Assalamualaikum ...


nak update blog..berfikir-fikir nak update ape .... huhu ...


sambil tekan keyboard sambil makan apam polka dot..ambik gambar apam dulu ... comel kan apam nie..rasa mcm nak makan lagi dan lagi ... apam nie beli seringgit 4 biji .. search tenet cara buat maacam senang ...nak try buat la ... buat untuk birthday wafiq nanti ok jugak kan .. tak lama dah .. lagi 2 minggu ..

cerita pasal semalam la pulak .. semalam rasa nak makan kek batik ...


nie tak beli ye..penat tak terkira nak buat nie .. tipu .. sebab senang je membuatnya .. tak sangaka pulak Wafiq suka sangat ..buat pagi semalam ... malam dah habis .. tak sempat nak simpan untuk bekalan hari nie .. hari nie nak buat apa pulak ye..ingat nak buat kek marble ...buat yang simple-simple je ...

lagi cerita asal semalam ... bila petang tu rasa bosan pulak .. sambil tengok tv teringat kain felt lama ah tak bersentuh ..dulu pernah buat sekali je..buat nama WAFIQ dan jahit kat baju dia .. yaya tak pandai buat felt craft ..tapi gatal nak buat jugak ^^ ..tak kemas mana pun ..setakat buat mainan Wafiq je ...





malu pulak rasanya..kalau pakar felt craft tengok nie sah-sah bertong-tong komen..hihhi ..


ni la baju yang ada nama Wafiq tu .. nie 1st time bermain-main dgn kain felt ...

tak de bakat langsung kan .. tapi insya Allah makin diasah makin maju ... betul tak ? semalam mak cakap nak ajar buat baju kurung petang nie .. dah tak terkira rasanya berapa kali dah belajar potong kain ni ..tapi sekerat jalan sokmo .. harap petang nie rancangan menjadi ...







17 comments:

  1. kihkihkih rasanya dari zaman kolej mak ko nak ajar tp ko tak mo kan kihkihkihkih nk ry dah ni baik ikuti class mak ko tu hihihi

    ReplyDelete
  2. alahaiiii nomel nye kuih apam tu!!!!!!!!!!!!1 rasa cam nk gigit je lappyt ni hehe..selamat beristerirehat...!

    ReplyDelete
  3. Rasa nak makan je kek batik tu... hehe

    Akak buat felt craft cantik la.. Nampak comel je semuanya.. :)

    Apam Polka tu nampak cantik tapi tak rasa nak makan.. huahaha

    ReplyDelete
  4. ada kek batik kat cnie... sedaaapnya... nak ckit... ada lg x nie? ;)

    ReplyDelete
  5. hai yaya..saya tak suka buat apam tu.lbh rela tempah lg kot?leceh la,nak mskinti..nak tuang semula adunan.pastu nak buat dot2 lg..haha.tgn ada 2 je.klu wat ramai2 br syok.


    tp kek batik tu mmg kegemaran saya.sedappp

    ReplyDelete
  6. nak buat kek batik, tapi tak terbuat2..huhu

    ReplyDelete
  7. Eh...kira ok la craft felt tu..cute je...baru second attempt dah secomeel tu.. :)

    ReplyDelete
  8. kak.mcm mne nk wt felt craft tu? sng x? nk jual la

    ReplyDelete
  9. comeynye felt craft tue..
    wat kn utk sye 1 leh..huhu

    ReplyDelete
  10. teringin nak mkn apam polka dot yg comel itu.

    ReplyDelete
  11. Terliur tengok kek batik tu...
    raya baru boleh jumpe..hehhe :D

    ReplyDelete
  12. sedapnye kek batik... teringin. kempunan la jawabnye..

    ReplyDelete
  13. ok la tu, at least mencuba buat jahit tu hehe kalo sy yg jahit, sure xkemas..

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...