Monday, June 6, 2011

Tips Untuk Dapat Buffered Earning (BE) Dari Nuffnang


Assalamualaikum ...

Pernah dapat BE tak ? bg yang pernah mesti suka tak terkira kan... bg yang tak pernah merasa BE nie yaya nak share beberapa tips untuk dapat BE ...

sebelum tu BE nie merupakan istilah untuk kempen CPM ..untuk mendapat BE pertama sekali dengan memastikan pihak pengiklan (advertisers) memilih blog kita untuk mengiklankan iklan mereka..terdapat beberapa faktor yang mempengaruhi pihak pengiklan dalam pemilihan blog.

antaranya ialah :

1) memilih blog yg mempunyai pembaca yang berpadanan dengan sasaran mereka
- sentiasa update survey kat akaun nuffnang korang..survey berfungsi untuk advertisers mengenalpasti kandungan blog.

2) meletakkan unit iklan pada tempat yang sepatutnya
- iklan skyscraper hendaklah menjadi elemen pertama di sidebar ..jgn letak widget lain dulu kemudian hujung bawah tu baru tepek iklan
- sama jugak dgn iklan leaderboard..harus diletak atas sekali ..biar org masuk blog kita nampak iklan tu dulu..
- large rectangle pulak  kena letak betul-betul di bawah entri yang pertama ..

3) ruang unit iklan
- kena letak ketiga-tiga jenis iklan ( skyscraper , leaderboard dan large rectangle ) di blog .. jika ada ketiga-tiga nie peluang utk terpilih utk sesuatu kempen adalah cerah.

4) berstatus Glitterati
- nie maknanya jangan korang curang dgn nuffnang dengan letak iklan yg lain..sekali curang status tu akan ditarik balik ..iklan Hearbeat dan ChurpChurp tak de masalh nak letak ..


jadi..ikutlah 4 tips tu ..mana tahu lepas nie advertisers akan perasan blog korang ...




nota kaki : duit bukan segalanya ..tapi alang-alang berblog ada baiknya sambil menyelam minum air ..kalau boleh makan lagi bagusss...






16 comments:

  1. nice tips dear....









    jom singgah n follow belog fyna.
    http://inibelogfyna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Thanks lalink untuk tips ! ;)

    ReplyDelete
  3. x tau la nak letak kt leaderboard & large rectangle tu..boleh ajar x?

    ReplyDelete
  4. terima kasih untuk tips yang amat berguna ni

    ReplyDelete
  5. terima kasih info ni, saya pula main letak aje iklan..patutlah tak dpt BE

    ReplyDelete
  6. syok kan kalau dapat makan besar hasil dr blogging...hehe...

    ReplyDelete
  7. Mmg I xpaham-paham pasal benda ni.. :) slow..heheh..I meant I yg slow..

    ReplyDelete
  8. nice tips...tp dah lama tak dpt BE ni yaya...huwaa

    ReplyDelete
  9. BE pernah dpt...tp x la byk mana pun...huhu

    ReplyDelete
  10. thanks for the tips..betul tu, menyelam sambil minum air kan. alhamdulilah..dah beberapa kali cash kan cek nuffnang ni. rezeki thru blog kan..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.