Sunday, June 12, 2011

Tercipta Sejarah ... Kali Pertama Tengok Wayang

Assalamualaikum ...

Yeahaa..dah tengok Kung Fu Panda 2 ..memang best! .. berbaloi-baloi .. tak sia-sia yaya cipta sejarah..kalau korang nak tau Jumaat baru nie yaya ke Mesra Mall Kerteh tengok wayang .. dan kalau korang nak tau jugak this is the first time yaya masuk panggung ! umur 29 baru masuk panggung ..ape daa...

dulu-dulu bukan main fobia nak masuk panggung ..terfikir yang bukan-bukan..kan daku nak tengok wayang tersaksi wayang lain pulak..saje dapat dosa free ..mmg yaya kuatkan iman tak nak masuk panggung ... kawan-kawan ajak  dgn confident je I say NO !! hihi...

tapi hari Khamis tu tak tau apa yang mendorong gatal je tangan nie bukak laman TGV .. dan dan beli tiket online untuk  dewasa dan 1 untuk kanak-kanak .. beli online guna credit card .. boleh pilih seat ..1st time nie beli tiket wayang..terus beli online pulak tu .. disebabkan niat nak rai kan anak dan adik-adik ..so tak boleh pilih movie ganas-ganas..tengok Kung Fu panda 2 je la ..

total tiket RM 67.00 .. RM 12 utk dewasa dan RM 7 utk kanak-kanak ..tapi tiket kanak-kank tu membazir je sebab Wafiq tak nak duk sorang ..atas riba ibu jugak akhirnya ...

Kung Fu Panda 2 memang best..mmg movie santai for family .. bila other kids duk main gelak tengok gelagat Po si kung fu panda tu dgn Wafiq sekali bantai gelak ..hhaha..bukan dia faham pun..dia ikut org gelak je...

tadi pulak mr.tmfs dah bersuara ..katanya nak tengok transformers akhir bulan nie..huhu..abg .. saya nak ikut boleh ??? hahha.. tapi tak boleh ajak Wafiq..time tengok Kung Fu Panda tu ada intro transformers..menangis Wafiq takut..bila dah start Kung Fu panda baru Wafiq ok ..ye la..mungkin movie tu berwarna-warni....so ada attraction kat situ..hihi..jawabnya kalau jadi akhir bulan nie Wafiq duk rumah ngn nenek la ye ...


gambar tiada kena mengena dgn entri..tapi disebabkan tadi trg menang 2-1 dgn kelantan jd haruslah yaya letak gambar abd manaf mamat player trg sdg dukung wafiq...kihkih....gambar dg pemain terbaik Marzuki Yusof tak de dalam simpanan la pulak padahal dia duk belakang rumah mak mertua yaya nie je .. huhu..


5 comments:

  1. Aiks? Umor 29 baru masuk panggung buat kali pertama? Tengok filem kartun lak tuh. Hehe...

    ReplyDelete
  2. Aiks? Umor 29 baru masuk panggung buat kali pertama? Tengok filem kartun lak tuh. Hehe...

    ReplyDelete
  3. akak pun 1st masuk panggong 3 tahun yang lalu ngan ank2 buah. cite narnia 1st, hiks..

    ReplyDelete
  4. tak pe kak... bkn rugi pape pn kalo masuk wayang masa kecik...untung tak...rugi pun tak..hehehe...

    ReplyDelete
  5. nape wafiq nangis pulak tu..hehe.
    eh wida pon smpai skrg x pernah tgk wayang..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.