Sunday, June 12, 2011

Semua Mengharapkan Cuti

Assalamualaikum ...


Trg dah menggodol gelaran juara Piala FA ..kalau bukan Trg yg bermain rasanya yaya tak melekat depan TV .. dulu-dulu kalau ada Khalid Jamlus memang setia la menghadap TV .. bukan ape..sebab dia hensem !! kihkih...

sedikit frust bila Kelantan yg menjaringkan gol permulaan..gol psiko tu ...bukan setakat psiko pemain tp kita yang menonton nie sama naik emo nye .. dah nampak kelibat penyokonh pasukan Trg keluar stadium .. frust! yaya yg duk depan TV pun bergegas ajak hubby balik rumah mertua *kami orang nomad ..hihi

tapi on d way nak balik..masa tu kat traffic light.. bergegak gempita seluruh bandar Kuala Terengganu nie orang bersorak..yaya duk dalam kereta pun boleh dengar .. kiri kanan tak de pun warung atau restoran..tak tau suara dari kedai mana..ada satu kedai tapi agak jauh dari traffic light tu ..

Hubby cakap team Trg sumbat gol ler tu ..*tak tau lagi masa nie Kelantan sumbat gol sendiri .. sampai rumah mertua cepat-cepat bukak TV sambung tengok bola ..

mungkin benar 1st goal dari Kelantan boleh psiko pemain trg.. dan mungkin juga tidak..gol kedua membakar semangat .. seterusnya tambah lagi 1 gol ...bersungguh-sungguh mereka bermain..langsung tak down semangat mereka..

begitu la jugak kita sebagai penyokong .. harapnya sokongan tak berbelah bagi ... jangan time menang je kita menyokong.. time kalah hentam tak ingat dunia..sampai pemain takut ke warung pagi-pagi bimbang kena terjah dengan pelbagai soalan orang kampung ..hihi..ini kisah benar ye ....

trg menang semua mengharapkan cuti umum...mereka yang tak pernah ambil tahu pasal bola pun sibuk duk bercakap kenapa tak umum cuti .. macam-macam hal ..hihi ..*yaya la nie ... ape pun sepatutnya berterima kasih dulu kepada pasukan yg mewakili negeri trg sebab berjaya jadi juara ... mereka berusaha keras untuk itu ..

SUKMA pun dah last day hari nie...sah-sah juara jugak tu ... korang yang harapkan cuti * termasuk yaya.. jangan bimbang.. nanti ada la tu MB umum cuti... tunggu SUKMA habis dulu ... sabarrrr....


nota : kalau nak ng cuti biarlah hari Khamis..tak pun hari Ahad .. baru best !!!

9 comments:

  1. tahniah buat Trg dan rakyatnya. dapat juara berganda bola ngan sukma tu bolehlah mintak cuti berganda. hehe

    ReplyDelete
  2. kalu mb umum cuti pun cdah ttp keje..kampeni jepung ekpong..dok tahu kale..


    arini cdah asik tersenyum jer,,nak tergelak kat org sebelah meja ni..fanatik kelate..ckp besor..amik toh..kaloh senyak tupah...

    ReplyDelete
  3. Dawa : cuti berganda ??? dapat sehari mujur sangat...org lain penat kita pulak dapat cuti...hihi.

    ReplyDelete
  4. cik dah : cakak besor ngat..kang kaloh doh..moleh gok kltn kaloh..liga super menang doh kang..bg ah trg pulok piala FA..hihi.. kalu kltn menang mlm bising bango ah org sebeloh cik dah tu...

    ReplyDelete
  5. x sabar tunggu MB umum cuti ni..hope betul2 lah cuti hr khmis ni

    ReplyDelete
  6. aini sekeluarga penykong tgganu,. mlm tadi rumah aini mmg dah mcm pasar da,. nak2 plak kelantan gol sndri tuh, sronok gila babeng,.hahaha

    ReplyDelete
  7. wida : tu ah wida..cuti free mmg best!

    ReplyDelete
  8. aini@kic : haha..mmh enjoy tengok bola semalam ..seronok!

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.