FB

Monday, June 13, 2011

Macam Ni La Daku Bergelar Blogger

Assalamualaikum ..

Dah pukul sebelas lebih...Wafiq pun baru tidur ..awal pulak budak kecik tu tidur malam nie..kebiasaannya yaya tak sedar Wafiq lelap pukul berapa..mungkin sama-sama terlelap..memang budak kecik tu tidur lewat..kalau siang hari tak tidur..lepas maghrib mesti dlm pukul 8 dia tertidur..tp jgn harap tidur sampai ke pagi .. pukul 11 dah bangun dan kembali aktif..kalau jadi macam nie mmg naya lah.. sebab tu yaya lagi suka dia tidur lewat...sekurang-kurangnya dia tidur sampai pagi ..haha..

bila Wafiq dah tidur baru boleh bukak blog..update satu entri or blogwalking...kadang-kadang tu siap buat 2 3 entri dan scheduled je untuk publish keesokannya..kat ofis mmg tak sempat..kalau entri simple-simple or macam join GA boleh la on the spot buat....

jadi yaya minta maaf la kalau komen tak berbalas..yaya baca komen tu semua tapi mungkin tak berbalas la..kalau komen lebih kpd soalan yaya lebih suka jawab kat blog diorang..ye la...tapi nie untuk hari sibuk la ..

tapi kalau kat ofis dan yaya rasa otak nie sedikit ringan memang akan ada fresh entri...biasanya awal bulan la macam nie...dah lepas bayar gaji tak sibuk sangat..SOCSO pun due akhir bulan.. service tax akhir bulan..EPF tengah bulan .. hari-hari selain tu sibuk update akaun.. key in memanjang..cari duit lagi...dah ade duit pulak sibuk pelan nak habiskan duit..income tax,hutang piutang segala bagai...

macam nie la kalau terjebak dgn kerja-kerja akaun..kadang tu senak kepala sampai ke rumah..kena ingat banyak perkara...benda 5 tahun lepas pun orang boleh tanya lagi...kalau jadi gini memang tersangat senak..

dulu kat sekolah ambik sains tulen tp menggatal ambik extra subjek..tambah prinsip akaun...kan skang dah best fren dgn kalkulator ...hahha..tapi yaya enjoy dgn kerja yaya...

yaya bukan suka sangat ambik masa kat ofis bukak internet...time yaya nak rest 2 3 minit tu la yaya klik internet baca apa patut ... mmg ade open tab utk blog..tapi biar macam tu je..setakat tengok gitu je ..sebab ada jugak rasa bersalah dlm diri nie..takut tak berkat gaji dapat bulan-bulan ..susah jugak kan kalau bos tak redha..

persoalannya ... macam mana yaya nak berblog dgn jayanya ????

jawapannya..korban sikit masa tidur untuk update blog.....^___^












2 comments:

  1. tp jgn lupe ksihatan jgk tau ;)

    ReplyDelete
  2. yg pnting fmly dlu kan yaya.. :)

    niena slalu on9 kt opis tpi kai broadband sndiri..smbil wat keja tu intai2 sikit..lgipun niena keja PA je hehe..bnyak masa

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...