Friday, June 3, 2011

Genap Seminggu Bercerai ... Sedih

Assalamualaikum ...

dah seminggu bercerai .. yaya sedih sangat... tak terungkap dengan kata-kata rasa sedih tu ...padahal sebelum nie yaya yang beria-ria..  tapi bila dah jadi kenyataan mula-mula tu rasa happy tapi bila time nak tidur  malam je mula la rasa lain ...huhu ....dulu mesti nak tidur dgn yaya..tak boleh berenggang langsung ....huhu ...

mesti nak 'benda tu' duk dalam mulut dia ... bukan menyusu sangat pun...pernah tu sampai ke pagi tidur mengiring..tme menyusu dah macam ber wrestling .. sakit badan jangan cerita la..pag-pagi nak solat subuh rukuk kena perlahan-lahan .kejong dah urat pinggang..haha .. tu yang berusaha nak berceai susu badan tu ...

bercerai susu badan ye..ingat ape ?? hihi ...

dah bermacam cara yaya cuba .. yaya pernah buat entri minta petua nak wean off kat SINI .. yaya pernah letak perahan limau nipis..tp dgn klit limau tu Wafiq nak makan..tak menjadi..pernah letak sirap biar nampak merah menyala macam darah tapi selambe je Wafiq ambik tisu lap..tak menjadi ... pernah letak bancuhan nescafe yang pekat likat..pahit kemain..tapi dgn selamba nya jugak Wafiq telan rasa pahit tu sambil menyusu..memang berkerut sikit muka dia..tapi dia tahan je...tak menjadi jugak ...



tapi cadangan adik sorang nie benar-benar membantu .. 

elynn aiza ♥said...  
sy blm ag jd ibu.. tp just nk share coz sy pnah bg ptua dkt kkak sy.. dy mcm akk jgak laa.. ank dy 1 thun lbey.. ptua nya, akk ltak ubat ggi o gamat kt akk pnye ssu bdn 2.. stiap kli dy mntak akk ltak.. ltak la colgate ke, yg pdas2.. haa nti lame2 dye serik nk mnysu bdn.. sy bgtw ny pon sbb kkak sy brjye gne ptua ny.. akk cbe la.. sy just bg pndpt j.. hehe.. :)   
 
 
yaya ikut petua elynn ...jumaat lepas yaya sapu ubat gigi kat sekeliling nipples..muka Wafiq berubah..tapi tak la berkerut sangat..cuma macam berfikir..pas tu dia sebut ..'bu...pedas...' lepas tu terus lari gi main ... malamnya yaya dah tak letak ubat gigi tu... tapi masih ada rasa ubat gigi .. dia nak menyusu then bila rasa pedas tak jadi menyusu ..time nak tidur pulak yaya mengada-mengada pulak tanya dia...'Wafiq nak susu ?..' tang sanga pulak dia akan jawab 'tak nak...tutup' sambil suruh yaya tutup baju ..dan lepas malam tu dia langsung tak nak menyusu sampai hari nie ...

rasa happy sangat sebab menjadi..tapi tu mula-mula la..tapi bila dah berlanjutan seminggu nie dan ragam nak tidur malam tak seperti kebiasaan yaya jd sedih...huhu...

nak tahu ragam Wafiq... next entry la ye ... kan panjang pulak entri nie ...^___^




10 comments:

  1. Jgn sedih, Wafiq pun dah dekat 2 thn kan? Tak de mslh la. Tapi yelah, sifat keibuan kan? Heheheh....

    ReplyDelete
  2. wafiq
    wafiq
    dia dah besar tu pasal akal dia kemain lagi...
    (@_@)

    ReplyDelete
  3. susah juga ye nak ceraikan susu ni..tapi dah berjaya tu..alhamdulillah cuma nak tahu apa cerita sedih tu...xsabar ni..he..he..

    ReplyDelete
  4. mak eka dulu kan bubuh sirap..adik eka ingat darah..hahahaha..mana taknya sampai digigitnya puting.....

    ReplyDelete
  5. ala..comel jek dia ckp pedas tu..hihi..mak ca dulu nk ceraikn susu ngn adik letak kunyit...hihi

    ReplyDelete
  6. tu laa..eryna pun dah tak menyusu skrg, kdg2, i buat2 lupeje, bg jugak die menyusu tp dgn selamba eryna kate "abih dah susu umi..susu botol laa umi" sedey plak bile pk kan?? huhuhu

    ReplyDelete
  7. tak sbr nk tgu next entry sal ragam wafiq :)

    ReplyDelete
  8. kagum la dgn ibu2 yg mnyusukan anak smpai 2 tahun..huhu

    ReplyDelete
  9. alhmdulliah brjye jgk idea yg sy bg 2.. hehe.. tulahh mula2 tu mmg la rse khlngn kn.. xp2.. ntok kbaikan kak yaya n wafiq jgak.. hehe.. nty plukkn sy ntok wafiq yee.. ^__^

    ReplyDelete
  10. mmg sedih saat2 nk bercerai tu kan ...

    bby sy pun baru nk masuk 3 minggu bercerai susu bdn ... nak xnak trpakse ceraikan juge ... :(

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.