Friday, June 3, 2011

Dah Pandai Pilih Teman Tidur

Assalamualaikum ....

sambungan entri sebelum ini..

Ibu dah tak diperlukan.Serius... itu yang yaya rasa .. sebelum nie.. tak boleh berenggang langsung dengan yaya ..nie la kekuatan atau kelebihan menyusu anak dengan susu badan ... memang terbukti kelebihan yang ini ..balik kerja je terus terkam ibu ... minta disusukan .. betapa rindunya seorang anak  kat ibu dia bila ibu keluar pergi bekerja..nak tidur malam pun sama .. ibu takde kat sebelah memang tak boleh tidur..bila terjaga tengah malam..kalau tengok ibu tak de (kebetulan ke tandas ) memang parah tangisnya mencari ibu ... tapi ini cerita seminggu yang lepas ....

sepanjang minggu nie lain pulak jadinya ... masih lagi menunggu yaya balik kerja ..belum pijak tangga rumah Wafiq dah ada depan pintu..begitulah rutin dia setiap hari bekerja ...cuma dah tak terdengar Wafiq minta susu..sebelum nie tak sempat pun bukak tudung dah nak menyusu ...

sebelum nie sangat manja dengan yaya..tak boleh yaya hilang dari pandangan ..tapi sekarang tidur malam pun dah pandai memilih teman...sedih rasanya ..

dah pandai angkut bantal bawak masuk bilik tok ma ... boleh tidur lena dgn tok ma dan aki ...mesti tok ma dan aki suka sangat cucu yg sorang nie nak join tidur sekali .. andai kata tidur dgn yaya terkejut je mesti menangis nak ke bilik tok ma ..padahal dah lewat tidur... 12.00 mlm belum tentu Wafiq nak tidur..dia mmg susah nak tidur malam..sejak bercerai susu nie lagi payah dia nak tidur..serba tak kena..

jaga tengah malam macam-macam hal pulak Wafiq nie..dulu tak perlu bangun mlm buat susu..sekarang pandai mintak susu botol..nak makan itu ini .. mintak keropok ..mintak air masak...dh minum air nak vitagen..lepas minum vitagen nak minum susu coklat dutchlady yg dlm kotak tu..pernah jugak dia minta nasi .. pukul 3 4 pagi tu ..mmg Wafiq tak boleh tidur la yaya rasa ... bukannya lapar sangat tu cuma dia tak tahu nak buat apa..mungkin sebab tak boleh tidur ... lagi parah kalau dia ajak main bola .. ibu pergi kerja minggu nie mengantuk je tau Wafiq .. dengan tok ma sekali berjaga sebab Wafiq tidur dengan tok ma ...

semalam lagi sedih...hari minggu yaya balik rumah mak yaya..bila tokma dah tak de depan mata..kejut tengah malam tanya mana tok ma..mana aki ... nasib baik tangisnya tak lama ...lepas tu dia tiur atas dada yaya..ingatkan nak menyusu..yaya tanya Wafiq..'nak susu ibu ke...' dia geleng kepala .. tapi diselaknya jugak baju Yaya nie..tidur atas dada.... rindu agaknya budak nie rutin dia yang dulu...menyusu seperti berwrestling..cuma semalam tak menyusu..gayanya sahaja...sedih sangat yaya rasa ... huhu ...

 ketika masih bayi ....rindu saat ini ...

 dah pandai pakai songkok sendiri ....

 boleh belajar sendiri dan fokus ...

 sekarang ..dah nak masuk 2 tahun anak ibu .. mengada-ngada budak nie... ^___^







11 comments:

  1. Hurmmm.sedihkan yaya.my son dah nak masuk 5 bln I stopkan bf dia..sbb dia dh 2 thn 5 bln n time besday ke 2 dia,I check I pegnen 5 weeks.lgpun rasa sakit sbb dh pegnen tu kan.skrg dia ada jugak minta.I ingat bila adik dia dh lahir nk bg je dia if dia nak lg..boley gitu? ;)

    ReplyDelete
  2. hahahah~comel,.siap minx nasi tgh2 malam ea,.btol2 xleh tdow la tuh,.

    ReplyDelete
  3. comelnyee die pakai songkok.. hehe

    ReplyDelete
  4. alahai...comelnye wafiq ms baby...skg pun comey dan bijak! hikhikhikhikhik....yaya, saya rase mmg anak2 lelaki nie klu da bsr2 sket mst melekat dgn laki je kan?

    ReplyDelete
  5. sedih jugak bercerai susu ni rupanya eh..taktau sebab xde pengalaman lagi..heee..takpe2 jgn sedey2 k..baru2 lagi ni mybe terasa lebih sikit..nnt lama2 ok la tu :)

    ReplyDelete
  6. wahhh,da besar.t mesti hensem cam kk ni.heheh

    ReplyDelete
  7. lip : kan nanti start nk BF lagi..berebut pulak dgn adik..hihi

    kic : mmg tak keruan dia..serba tak kena..mula la meragam ..

    teyn : tq...^_^

    ReplyDelete
  8. mommy fara : yaya rasa pun macam tu juak ...wafiq dah nampak dah ciri-ciri nak besfren dgn ayah dia..huhu ..

    anum : harap cepat dapat anak ye..hihi..

    kk : haha!!!

    amirah : tq...^_^

    ReplyDelete
  9. Cik yaya,
    Msred pon kalu anak rapat dgn org lain jer mula nak rasa jeles....hheeee

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.