FB

Sunday, June 19, 2011

Bila Anak Suruh Ibu Melukis


Assalamualaikum ..

Yaya rasa semua ibu-ibu yang ada anak kecil pasti pernah lalui apa yang yaya lalui sekarang ... bila bagi pen dan kertas mula -mula tu ok lagi Wafiq main conteng-conteng..bila yaya tanya Wafiq lukis apa tu dia akan cakap 'star'...padahal garisan bersilang-silang je..tak de rupa star langsung..hihi..budak umur belum 2 tahun..ape sangat la kan  ..

 Wafiq's creation...got moon, star, fish, cat ...can u see it ??? If dont, u will not live long...^^


tapi bila Wafiq suruh yaya lukis mmg susah jugak la rasanya..mintak lukis ayam, kucing, bas, kereta..macam-macam la...waktu mintak dilukiskan kucing yaya cuma buat biasa-biasa je..cuma panjangkan sikit ekor dan misai kucing tu..ibu mana la pandai melukis...hihi..Wafiq tenung lama jugak lukisan kucing yaya tu ..last dia sebut 'cat'! haha...nampak lagi rupa kucing....

bila yaya search google rupanya ada ajar cara nak melukis benda yang simple-simple nie ... yaya search cara lukis tikus ! sebab tikus dan kucing lebih kurang je ...yaya tak tahu nak bezakan macam mana ...

senang je kan ...^____^


lepas nie kalau Wafiq mintak dilukiskan tikus dah tak de masalah ... haha ... jadi kalau korang pun nak belajar melukis boleh belajar kat sini :


http://www.how-to-draw-funny-cartoons.com

kat sini pun ada banyak ...

http://www.how-to-draw-cartoons-online.com



nota : selamat melukis....^^













7 comments:

  1. :)

    nina suka melayan ank sedara..seronok sgt :)

    danial mmg mcm tu.. mulut dia xhenti berbunyi.. dok menanya soalan je

    ReplyDelete
  2. hahahha~
    aini nmpk kak,aini nmpk,.*nk hidup lama ni,.=p

    klu aini aja adik aini lukis yg ada lagu tuh,.

    "bulat kecik2 bulat besar,syg papa syg mama naik lah tangga,."

    pernah dgr x??hahha

    ReplyDelete
  3. sonang jah lukis tikus 2 upernye...ingtkan susoh kemain..haha

    ReplyDelete
  4. bagus gak ni..
    spupu sye tu..
    sebuk jew nak soh lukis..
    mne sye pandai..
    hahaha

    ReplyDelete
  5. senang!!hehe...blaja la gini...hehe...
    btw mmg bdak 2tahun kalo diberi pensel mmg menconteng la nnmpknye
    ahahhaa

    ReplyDelete
  6. aa takpe kecik lg tu..dh besar nnt pandai la tu..hee.sy pun tak pandai melukis..heee

    ReplyDelete
  7. dia kretip lebih tu kak...lukisan dia abtract..hnya yg bersni je tahu nilai lukisan dia..hehehe...ok la tu umur 2 tahun..hani umur 22 tahun, org lidi pandai la

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...