Sunday, May 1, 2011

Wafiq Mandi Kolam

Sekejap je cuti 3 hari.. hari nie dah ahad .. tapi pagi jumaat tu sempat la bawak Wafiq pergi main air kat kolam renang TER .. kalau sape tak tau TER tu stand for Terengganu Equestrian Resort ... bukan Wafiq mintak pun nak pergi kolam.. dia tak pandai mintak macam tu lagi.. cuma ibunya nie suka sangat tengok Wafiq main air ...

Wafiq langsung tak takut air ... mmg nampak dia enjoy... kesana kemari dengan pelampung kereta dia.. pergi kacau budak-budak lain..ada 3 buah kolam..yang Wafiq mnadi nie kolam intuk kanak-kanak la .. paras air lebih kurang atas sikit dari lutut yaya jer ...

tapi kami mandi tak lama..ooppss.yaya tak mandi..tukang ambik gambar je ..kami pergi pagi..cuaca panas sangat .. next time kalau nak pergi kena pergi petang .. lama sikit boleh main.. bayaran dewasa pulak RM 7 .. Wafiq tak kena caj ..budak sekolah pulak RM 4 ... rugi la kan kalau berenang sekejap..

 petang pulak lepas mr. tmfs balik dari solat Jumaat kami bersiap ke Mesra Mall Kerteh .. akhirnya MR. TMFS tersentuh engan entri Tragedi Big Apple .. haha! dapatla  Yaya makan Big Apple lagi ...



tak banyak pic yang boleh snap .. sibuk kontrol Wafiq je .. haih..penat mengejar dia je...bila kita nak dukung dia ak nak.. pastu bila lepas berlari tak ketetuan hala ... masakat Toy R Us tu la paling mencabar .. nasib baik dia tak mengamuk nak barang-barang kat situ tapi begitu giat mencuba segala jenis permainan .. huhu .. layan jer ler ....

lepas shopping time makan pulak .. Big Apple tu masa nak balik baru beli bawak balik makan kat rumah .. just makan burger je .. tapi Wafiq nie memang suka ari publisiti murahan.. haha! ye la.. kebanyakan perempuan kat dalam restoran tu masa tu.. dengan suara dia yang lantak dan tak malunya dia duk sebut KAKAK! KAKAK! KAKAK! .. haduh... semua orang pandang .. kita tutup mulut dia senyap la sekejap..pastu panggil lagi .. kuat mengorat betul la !jangan bawak perangai nie sampai ke besar ye Wafiq..hihi ..

semalam pulak tak ke mana.. cuma pergi majlis kahwin je setempat .. pastu pergi beli hadiah untuk giveaway ..korang dah join belum ??? ... nak join klik S I N I



3 comments:

  1. owh kat TER tu ek.. area masjid terapung tu... saya pernah dok kawasan perumahan kat kuala ibai tu dulu... selalu men bowling kt sane... hehe

    ReplyDelete
  2. tomeynya dia.. germ! geram!.. :)

    ReplyDelete
  3. Mandi kat TER ek. :-) Nape akak tak pi kolam sebelah KFC Batu Buruk tu? Tak best ek situ?:-)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.