Tuesday, May 24, 2011

Terkejut


Assalamualaikum ...


semalam..dah agak lewat..yaya tergerak hati nak bukak FB..terkejut tengok post seorang kawan masa sekolah menengah ..ramai ucap takziah kepada seorang kawan yg jufa classmate masa sekolah dulu .. tapi tak sorang pun cakap takziah utk ape..yaya pun reply la comment tanya sebab apa..sebab dah seminggu jugak rasanya tak bukak FB personal tu..

tapi tak sorang pun reply..mungkin dah lewat malam dan mereka semua dah tido agaknya ..tak keruan semalam yaya..susah jugak nak tidur .. ucapan takziah adalah untuk musibah .. musibah apa yg menimpa kawan yaya tu..pagi nie sampai ofis terus yaya call seorang kawan yg lain..juga classmate..then baru tau cerita sebenar..

rupanya suami kawan yaya tu meninggal dunia semalam..kemalangan di hadapan pasar borong selayang...meninggal di tempat kejadian ..waktu tu mangsa dalam perjalanan ke tempat kerja ..

namun..apa yang lebih pilu mereka baru je kahwin bulan 10 tahun lepas..dan kawan yaya tu sedang hamil 3 bulan .. Ya Allah tak tertanggung rasanya mendengar .. yang memikul rasa apatah lagi ...

semoga kawan yaya nie redha dgn kejadian yg tak terduga nie dan semoga tabah menghadapi hari mendatang....


rupanya ada blog yang dah buat entri..siap gambar di kawasan kejadian ..baru yaya tahu detail tentang kemalangan tu ... sakit rasanya hati nie bila tahu cerita sebenar ....

klik link di bawah nie kalau nak tahu pasal kemalangan tu ...









12 comments:

  1. la..berita semalam yg accident tu suami kwn yaya rupanya...ya Allah sedihnya, tgh pregnant pula tu...
    Moga kwn yaya tabah hadapi dugaan ni...

    ReplyDelete
  2. al fatihah.. da sampai ajal dia.

    ReplyDelete
  3. ya allah, berat mata memandang...berat lagi bahu yg memikul....semoga kwn awak tabah menghadapi segala dugaan yang maha esa....(sy pun tak tertanggung memikul dugaan tu)

    ReplyDelete
  4. SALAM

    YA ALLAH PIlu mendengar cerita ni.. Semoga tabah menghadapi .

    ReplyDelete
  5. semoga beliau tabah menghadapi musibah..amin

    ReplyDelete
  6. sedihnya. tp dah ketentuan Allah. al-fatihah.

    ReplyDelete
  7. takziah pada keluarganya..sedekahkan al Fatihah kpd beliau..berat tgjawab isteri tu, harap si isteri tabah mghadapi hidupnya..

    ReplyDelete
  8. ouch sy yg bc ni pn rs sedih..tgh pregnant kut..erm Allah lbh menyayangi arwah..al fatihah~

    ReplyDelete
  9. alFatihah utk arwah suami kawan yaya tu ye~ moga dia terus kuat dan tabah demi anak yg dikandungnya~

    ReplyDelete
  10. Moga rohnya tenang di sana yaya..sian .

    ReplyDelete
  11. sedih dgr ayat ni >> "kahwin bulan 10 tahun lepas..dan kawan yaya tu sedang hamil 3 bulan" ;__;

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...