Monday, May 23, 2011

Ingatkan Coding Mesra Pengguna


Assalamualaikum..



sebelum tu  nak tanya..cantik tak header ? biar pun korang kate tak lawa..biasa-biasa je or mungkin ade ckp cantiknya !!! * Tq* haha .. itu je yg termampu yaya buat ... yaya teringin nak header transparent..sbuat header pun guna tutorial..terima kasih pada bloger-bloger yang suka buat bermacam-macam tutorial..mmg membantu! nak buat header tu yaya guna GIMP, paint, word, macam-macam la..haha..org tak pandai macam nie la..

kembali pada topik..

adasesape perasan tak blog nie dah tukar template ??? * sape la nak perasaan*. template yg lama tu  kalau nak tukar ape-ape mmg susah...coidng dia lain dari yang lain ..jenuh cari tutorial tp bila Ctrl+F word yg yaya nak tu mmg sampai sudah tak akan jumpa..pastu kalau nak edit jugak main agak-agak je.. try n error..

disebabkan tension dgn masalah itu .. maka..

terjadilah template yang sekarang ini...template blogspot tapi background saja yaya kekalkan yang lama.. suka sangat dgn green stripes nie...comel la bg yaya..haha ^___^

tapi....ingatkan bila pakai yang nie coding dia mesra la dengan yaya..tp lain pulak jdnya ..

tengok header tu ...

eh..bukan header..tapi atas header..iklan nuffy tu ...

susah bebenor nak masukkan iklan kat leaderboard .. dah try n error segala tutorial.. tapi tetap iklan tu melekat kat atas navigation bar... tak ke tak comel jdnya ??? huhu ...macam cacat je kan... hihi ...

macam mana nak buat biar duk bawah navigation bar tu??? perlu ke yaya 'hide' kan saja navigation bar tu ???

ada sesiapa sudi tolong ..pening betul la ...help !!!!








4 comments:

  1. cantek header tu...blog prince xde header pun wpon pandai nak edit2 gambar..tapi malas nak buat..haha

    ReplyDelete
  2. saya pun tak pandai.. huhu

    cantik header tu... :)

    ReplyDelete
  3. sy pn tak berapa pandai sangat tp cuba ushar betul2 coding nuffy tu lokasinya katner... refer balik kat tutorial cara nk pasang iklan tu kat website nuffnang. all the best!

    ReplyDelete
  4. hoho..sy pon x pandai..tp still comel..

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...