Monday, May 30, 2011

Bunga Apa Nie ? Jom Teka

jom main teka - teki .. sebab yaya sendiri pun tak tau nama apa bunga nie ... tapi tu td la..sekarang dah tau dah..tanya kat makcik aka tealady kat office nie ...

cuba teka apa nama bunga nie ???



cantik kan...bunga nie yaya snap kat laman ofis ..laman ofis dah macam laman rumah..macam-macam bunga ada...kenanga, orkid,melur,mawar,ros,tikam seladang, water lily dan macam-macam lagi la .. pokok misai kucing, anggur, mangga, nangka pun ada .. kalau makcik tealady tu nak buat cekodok masak kat pantry just petik je daun kucai or daun bawang kat laman ..

tapi yaya nak ajak korang teka nama bunga kat atas tu ... tak de hadiah ye..just suka-suka je ....^____^





10 comments:

  1. tak ada hadiah ker...huhuhu..tak apa lah..nak teka jugak..
    selalunya pokok nie tumbuh kat tepi pantai..dulu ada banyak di tepi2 pantai kat langkawi nie...nama dia kalau tak silap Kangkung Laut.kalau di langkawi la..kat tempat lain mungkin nama lain kot...

    ReplyDelete
  2. org wat ubat kan...kencing manis rasenyer..tak tahu pun nama ape..tp kawan ckp nama kemunting cina

    ReplyDelete
  3. yessss~ itulah jawapannya~ kemunting cina~

    ReplyDelete
  4. pg td br aje nmpk bunga nie...tp x sure nme die....lawa aje..purple...hehe

    ReplyDelete
  5. Alamak mmg selalu main masak2 guna bunga ni time kecik2 dulu tp xtau apa nama.dia ada kaler putih jugakkan..adus..

    ReplyDelete
  6. cantik...tp tak tau nama la yaya.depan umah LM ni ada 2 warna.putih dan pink.anak2 selalu jek wat main..

    ReplyDelete
  7. ina : salah tu..kankung laut lain sikit ...

    ReplyDelete
  8. klu tnye aini jawab orkid je,.hahahaha

    ReplyDelete
  9. ingatkan bunga kertas..hehe..failed la tanya nama bunga....

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...