Wednesday, May 18, 2011

Blogger Otai Unfollow ???

hari tu.. yaya terperasan la follower kurang seorang .. tapi tak check pun sape ... kawan yaya ade tanya tau tak sape.. tapi macam mana nak tau ye..walaupun follower yaya bukan ribu riban tapi 700+ tu berpinau jugak mata kan.. dalam otak bukan ade cip pun..hihi...bukan ada buat list khas pun nak record semua follower .. rajin betul kalau ada sesiapa buat nie..memang respect la...

then kawan yaya yang bertanya tu pulak bg tau follower dia pun dah kurang seorang .. oleh sebab dia baru berblog dan follower pun 60+ masih boleh ingat sape yg dah follow dia ... bila dia check dia bg tau yaya yg blogger yang unfollow tu adalah dot dot dot ... yang pasti blogger otai yg dikenali ramai ....

yaya rasa tak de yg tak kenal dia.. dalam sehari banyak entri dia publish..selalu tolong blogger yang baru nak merangkak..selalu bg tips .. dan dia berblog dgn cara dia sendiri...

hari nie terdetik pulak yaya nak tengok list follower ..seingat yaya .. blogger otai nie antara yang terawal jugak yang follow ..kira bawah seratus follower la .. eh.. tak de dah dia.. sah la.. mmg sifu daku telah unfollow daku ...

mungkin terlalu ramai blogger baru yang follow dia..then lepas tu blogger otai tu follow la blog kita masa tu...sebagai pembakar semangat la mungkin..of course la rasa bersemangat kan .. tak sangka dia sanggup follow kita..dan dalam dia unfollow...tp itu hak dia ...
mungkin dashboard dia dah sesak..sebab tu dia unfollow.. tak pe la...tp yaya tetap jengah blog dia setiap hari ...


nota di kaki : sentiasa mencuba untuk berfikiran positif ...








14 comments:

  1. same goes to me..tetiba si dia unfollow ai...alasan: ada sdikit ksilapan ape ntah...xpe..x kesah...sapa laa ai nie yg dia nak follow...tp mcm u gak, dia antara follower yg terawal...

    ReplyDelete
  2. tak perlu sedih ye? blog yg berkualiti bkn terletak pd follower....klu org follow tp tak bace blog kite pun tak gune jugak kan?

    ReplyDelete
  3. sabarlah..follow x semestinya dia baca dan kunjung blog kita..sekadar klik sj..yg penting org dg baca entri dan tingglkan komen..itu lebih berharga..(jap eh sy nak cek sama ada otai tu unfolo sy gaks hehe)

    ReplyDelete
  4. hahaha..sah..dia unfolo sy juga..otai yg folo blog sy ada bbrp org..yg lain masih ada..dia follower sy yg terawal jugak..sbb tu senang nak carik..takpelah..sy pon tak rajin sgt baca blog dia..

    ReplyDelete
  5. jgn sedih ye yaya...hilang sorang dtg beribu lagi....

    apapun sy sentiasa follow awk...he..he...

    ReplyDelete
  6. ermm.. ala, saya sokong mommy fara.. lebih baik keep in touch dgn mereka yg suka baca blog kite ni.. dari follower ramai tapi drg memang tak baca entry kite kan..

    ReplyDelete
  7. eza : dah hak dia kan..nak buat macam mana...

    mommyfara : tak sedih pun..cuma nak buat hebahan je sikit...hihi

    rina : tul tu .. yg penting entri kita ada pembaca...hihi..check la..nanti gi tau ek..hihi

    ReplyDelete
  8. ibu haiqal : tak sedih la..yg penting kita keep in touch..hikhik..

    farah : betul tu..sokong 100% !

    ReplyDelete
  9. blog saya pun org penah unfollow. heran gak org mcm ni. rajin pulak nak unfollow org. kan menyusahkan gak tu. apa salahnya support blogger lain jugak. but i dont care pun semua tu. tak guna jugak ada follower tapi tak penah view pun blog kita. hehehe.
    apapun blog akak memang best. =)

    ReplyDelete
  10. xpela...mungkin ramai lagi yang nak follow blog ni..all the best, positive thinking je..

    ReplyDelete
  11. ala... org datang dan pergi. takpelah... janji kita sentiasa best. mwuhahahahaa....

    ReplyDelete
  12. sebab tu bagi akk lebih hargai org yg dtg dan komen setiap hari dr org yg follow pastu diam dn lama2 dia unfollow tk kira lah siapa dia ..kita pun perlu punya prinsip dan tk perlu nk bergantung ke otai sgt otai tu pun manusia ..ada kelebihan ada kekurangan !

    ReplyDelete
  13. oh ada juga yg unfollow2 ni eh...

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...