Saturday, April 16, 2011

Senang Je Nak Bagi Anak Makan

Budak - budak memang susah nak bagi makan... especially to todlers .. ibu perlu memainkan peranan penting bagi memastian anak makan setiap hari dan mendapat zat yang diperlukan oleh tubuh badan demi proses tumbesaran yang sihat ....

cewah ... tu dia ko Yaya.. bercakap kemain mengalahkan pakar pemakanan kanak-kanak...hahah! padahal time semput tak sempat nak prepair makanan nestum jugak ko kasik Wafiq makan ...hihihi ...nestum tu jarang - jarang sekali je bagi ... time sibuk kemain nestum tu la yang Yaya capai..tapi Wafiq memang suka bebenor makan cerelac beras + ayam .. yang tu utk 8 bulan ke atas tp Wafiq dah setahun 9 bulan ponn...hahah!

tapi hari nie rajin kemain lagi ...


nie hah... setakat buat roti telur pon mau bilang diri ini rajin...hahaha! haha...korang of course sure extra rajin dari Yaya kan ... setakat tekap roti gardenia dangan cutter cute-cute budak lelaki belum baligh pun boleh buat...kehkeh...tapi biarlah..nak tayang jugak kat sini....:-p

time tekap roti tu Yaya buat sekali dengan Wafiq... kasi Wafiq teruja sikit dan biar dia tahu yg ibu dia sedang bersusah payah siapkan sarapan dia...hahah! tapi yang tak tahannya kita tekap dia makan...tu yg dapat sikit jer tuh...


tadaa... nie ler rupa roti yang telah dicelup dengan telur dan digoreng .. Wafiq memang hantu dengan roti ..ape saja roti mmg dia bantai ...letak la jem ape memang dia makan ...tapi hari ni spesel sikit .. makan sambil belajar ..

setiap kali Wafiq ambil roti telur tu dia akan sebut ... moon, shtar (star) ...shayang (bentuk love),  upu-upu ( bentuk rama-rama), pokok (bentuk aiskrim) .. tak tau la yaya bentuk aiskrim tu nampak pokok di mata budak kecik tu...hihi ..

seronok tengok dia makan ... puas rasa hati nie.. .hihi...

nota kaki : lepas nie nak buat puding roti lak..lebihan bahagian tepi roti yang telah ditekap tu...tak kan nak buang kan...membazir pulak rasanya ...





5 comments:

  1. rajinnyer dok tekap2 roti....smbil tekap smbil ngap....

    ReplyDelete
  2. rajin betol mak dia.. demi anak.. semua benda jadi seronok kan.. hehe..

    ReplyDelete
  3. Wah.. kreatif2... nanti bila alisha dah blh makan roti.. blh try gak ni.. hehheh

    Pe2 pun, salam perkenalan yer... hihii

    Follow

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...