FB

Wednesday, March 16, 2011

Kuih CINCIN .. Korang Tau ?

kat luar sana masih hujan..dari pagi lagi.. mendung-medung gini nak buat keje pun bermalasan..haha.. buat keje ala-ala kadar je..hihi.. sambil keje sambil makan... tapi kami buat keje ala kadar pun keje siap tau... hari nie menjamu kuih cincin... korang tau kuih nie ?

nie la rupanya..ada banyak lubang..korang pilih ler lubang mana nak sarung ke jari..haha..comey je jari korang berhiaskan cincin boleh makan..hihi...

rasa dia mmg sedap..rasa macam kuih ' der'rang ' .. orang luar terengganu panggil kuih der'rang nie dgn nama kuih deram...


eh..pic kuih deram ehsan dr google pun ada banyak lubang rupanya..biasa yaya makan yg bentuk bulat2 cam donut tu je...


bersama ofismate sedang menjamu kuih cincin..Yani (tudung pink) ... gi la honeymoon lagi ... bawak balik lagi kuih nie...eceli kuih nie from Sabah maa ... rasanya mmg tak de kat sini...ke ade ?? :-)

macam mana la kami tak bermalasan.. tengok keadaan kat depan ofis..masa pic nie diambil pg td hujan tak sampai pun 2 jam.. nie dah 2.30 ptg..belum jenguk lagi keadaan kat luar..nanti nak jenguk..satni lunch pun order online..kelas gitu..haha..makan burger mat salai..seb baik kos penghantaran RM1 only..mintak dia hantar kat tempat keje suami sekali..hujan-hujan nie mmg malas nk keluar makan...

p/s : kalau korang area bandar kuala terengganu boleh call no ni kalau nak order burger ... 012-9677567 - Khaliq Ikhwan ..


7 comments:

  1. salam

    perghh biar betol ni kak?
    dah banjir tu.. sian kete tu..
    kuih tu tahu tapi boss dr sabah selalu bawa.
    sedap dan suka sgt!!

    ReplyDelete
  2. @apezs shah
    hujan lebat kat sini..Insya Allah jauh dari banjir...

    ReplyDelete
  3. nanak satu kueh tuh bleww.....

    ReplyDelete
  4. tak pernah rasa... nampak cam sedap..

    ReplyDelete
  5. sedap kuih deram tu... hehehe

    opis saya pun banjir gak ni... tapi taklah tenggelam kereta kat parking... naik cuma separuh tayar kereta jer... tetap ngeri...

    ReplyDelete
  6. Salam, sy jual Kuih Cincin.
    Boleh singgah page sy.
    https://www.facebook.com/KuihCincinKeropokAmplangSabah

    ReplyDelete
  7. jalan2 cari kuih cincin sedappp...;)

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...