FB

Saturday, March 26, 2011

Earth Hour 2011 .. Korang Kisah ?



malam nie tepat jam 8.30 mlm maka bermulalah Earth Hour..earth hour nie sebenarnya satu kempen yg dijalankan oleh Tabung Alam Sedunia  WWF..hari sabtu minggu terakhir bulan mac tepat jam 8.30 maka bermulalah Earth hour...

sasaran WWF ialah bangunan pejabat dan kediaman mematikan lampu dan peralatan elektrik yang tidak digunakan selama sejam untuk membangkitkan kesedaran ke atas perubahan iklim ...

tapi ... masalahnya ....

lampu rumah rasanya takde masalah nak tutup..pc pun tak de masalah nak tutup sejam..nak jenguk blog pukul 9.30 malam terus bukak pc...hihi...tapi.. TV..TV cam ner... rumah Yaya nie kalau TV tu mampu bersuara dan menangis dah lama TV tu meraung minta ditutup..awal-awal pagi dah bukak, tengah malam belum pasti dah ade yang switch off TV tu..kalau tutup sekejap dtg yang lain bukak balik..alasannya..tadi ko tengok skang giliran aku lak..sampai kesudah jawapannya TV tu tak bertutup....

apa pun harap ada ramai blogger suport earth hour nie.. ke korang nak berblogwalking time nie ???? hihi.....


5 comments:

  1. kite support gak, tapi....
    cane nak layan berita mlm ni? hehe

    ReplyDelete
  2. mmm..tu la kan klu,kita2 je,takpe..ni ada ank2 kalau kita tutup tv tu dorang pandai bukak sendiri..

    ReplyDelete
  3. @salemaziz
    tu la..waktu perdana kan..layan berita setengah jam je la jawabnya..

    ReplyDelete
  4. @mama tims
    ye la..dorang nie mmg tak leh berpisah dgn TV..huhu..

    ReplyDelete
  5. lagi kalau da bukak cartoon...remote tah mana dowrg nyuruk..nie dekat seminggu remote astro ilang...asyikkkkkkkkk ilang jew..nak tujar pakai manual malas...layan jew arr...isu global jugak niee,,

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...