FB

Saturday, March 5, 2011

Bagaimana Nak Atasi ... Korang Nak Shopping Tapi Anak Nak Tidur

Korang pernah alami tak, sedang syok korang plan nak keluar shopping atau pun on the way nak pergi shoping anak pulak buat hal..dorang nak tidur !!! haha..memang jem... budak nie kalau nak tidur tak kira tempat..tak boleh tahan-tahan..ajak main pun tak jadi ..

semalam yaya pergi Giant...cari barang dapur sikit...time tu dah lepas asar...dalam hati malam nie sure Wafiq tidur awal..dia tak tidur pun dari pagi..konon tak nak bagi anak tidur siang..biar malam tidur awal sikit... tapi lain pulak jadinya.. dala kereta nampak dah mata Wafiq start layu..haha.. dah tak larat nak bersuara..mata dah jap tertutup jap terbukak..hihi..

Last-last masuk Giant dengan mendukung Wafiq yg sedang syok tidur..bukan Yaya dukung tau..Yaya awal-awal dah surrender! semangat mak oi anak akak!.siapa jd mangsa? semestinya mr. tmfs yang gagah perkasa...hahaha..

cepat-cepat ambik troli dan department sasaran adalah bahagian bantal...hihihi... kalau korang nak praktikkan cara Yaya nie Yaya nasihatkan ambik bantal yang murah-murah jer..yg nie RM 7.90 .. bukan ape kalau dah time membayar tapi anak still tidur lagi terpaksala korang beli bantal tu kalau malas mendukung... Yaya memang malas...tak larat .... hihi ... sampai kat cashier ampu jap kepala Wafiq ngan tangan, scan harga dan cepat-cepat letak balik.. Wafiq memang tidur lena..dah sampai rumah baru jaga...



tapi kena guna dua troli la..satu letak anak satu letak barang.. tak kan nak guna satu troli kan..haha... pastu main timbus je anak korang ngan segala barang-barang..mak oii..zalim tu..kalau beli minyak seri murni yg 5 kg tu tak ke naya anak tu..hahah!

dulu masa Wafiq kecik boleh la letak dalam stroller .. tapi rasa rugi la pulak beli stroller..bukan Wafiq nak duduk sangat pun dalam tu...so korang dapat lagi satu tips! jangan bersusah payah beli stroller ... haha..setakat baby dukung aje la kan..bukan berat sangat pun.. proses tumbesaran baby nie terlalu cepat ..Wafiq masa belum boleh berjalan tapi bila time Yaya letak dalam stroller dia dah nak memanjat keluar..memang bahay..lepas tu Yaya dah tak guna stroller...:-p


tapi dulu Yaya pernah nampak ada satu parent nie siap bawak toto kecik lagi..dia lipat dua letak dalam troli tu..best jer anak dia tidur dalam troli tu...nak shopping pun tak mengganggu..tapi korang kena sediakan toto dalam kereta la kalau nak guna cara nie...

ape pun kena merancang..biar proses membeli belah tak menganggu...kalau anak dah menangis mengamuk nak shopping pun tak senang....suami yang sedia membontoti pun naik rimas...hihi..



6 comments:

  1. sya mmg biasa sgtla wat taktik ni..tp dulu penahla wat masuk toto dlm mydin wat lapik tmpt ank tdo dlm troli.se lg tip, bwkla beg bby yg bole wat masuk segala peralatan dia mcm selimut kecil,lampin.. sbb selimut tu nnt bole wat lapik ats troli tu..xla ank sakit tdo ats besi tu.lmpin bole wat selimut.nk ampu kepala tu lipat toto tebal skit kat bahagian ats.

    ReplyDelete
  2. @syaseby
    kalau ade anak kecik nie memang kena banyak taktik kan sya ..kena banyak merancang...hihi..

    ReplyDelete
  3. Rozie masa nak shopping sorry la nak bwk twin. Senang twin duk rmh dgn myhubby. Kan senang rozie shopping sorang2.... tak banyak masalah yang timbul.

    ReplyDelete
  4. oo adik wafiq suke tdo ek? sme mcm akak nya ni :P

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...