Monday, February 7, 2011

Parking Bertingkat - Jakun Betul La

jakun betul la..
siapa yg jakun ???
of course la me !!!
tak berani la nak mengata orang.....
nie hah ....
tempat letak kereta bertingkat
korang pernah tengok ???
nie la rupanya...
nie kat kuala terengganu....
kuar lunch td Yaya snap....
ingat lg masa benda alah nie belum siap...
yaya cakap dgn mr.tmfs... takut la nak parking kat sini...
jatuh karang...naya je kita...haha!!
jakun betul la...
mr.tmfs kata kereta je naik atas..
kita tak naik pun...haha...
mana Yaya tau..tak pernah tengok...
dia kata kalao tengok movie korea biasa nampak parking nie...hrmm...ye ke ???
parking nie kita park kereta kat stage paling bawah..
then bergerak la benda alah tu naik ke atas...

tapi parking nie hanya untuk kenderaan bersaiz biasa sahaja..
berat maksima kenderaan pulak 1700 kg...
yaya tengok Toyota Wish ada parking
yg besar gedabak macam Toyota Alphard cannot kut...hihi...ntahla....

22 comments:

  1. sis, kt maner nie? kwasan Mydin ke?

    ReplyDelete
  2. yeke.. igt nak beli vellfire.. taleh park situ la ek.. hehe...

    ReplyDelete
  3. @Ayuni : kat sebelah Pustaka Sri Intan..kat maybank tu...depan warung cili padi tau.. kat situ la...

    ReplyDelete
  4. @en. Mamat : hihi..Yaya pun tak tau cam mana rupa size kenderaan luar biasa..hihi...

    ReplyDelete
  5. dulu time study kt german byk la teknologi ni. bgs la ada gk kt msia. tp economically xsure la bley untung ke x. space consumption plak cm masih ada ruang kosong je bley ltk klu buat conventional parking

    ReplyDelete
  6. @dawa : untung ke tak tak tau la..but compare to conventional parking maybe kos conventional lagi besar,ruang untuk jalan lagi...yg nie..space kecik pun dah boleh buat...

    ReplyDelete
  7. tengok macam takut nak parking... hehehhe... risau ja tengok kereta duk atas sekali..

    ReplyDelete
  8. hoyeh!!! maju gannu kite leni!! hahaah.. ^___6

    ReplyDelete
  9. dulu pernah g terengganu tp x pernah ke tempat ni g pasar payang,masjid kristal dgn masjid terapung je..hehe link ye http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/02/kahwin-muda-selepas-belajar-ke-semasa.html

    ReplyDelete
  10. keta naik lif tu penah tgk..tp yg jnis bertingkat cm ni lom lagi..

    ReplyDelete
  11. @nora : hihi...selamat..jgn bimbang...

    ReplyDelete
  12. @eja : next time dtg trg kene try la parking nie...

    ReplyDelete
  13. salam ziarah..

    bile bece en3 ni.. tingat mase studi dulu2.. ade kawan wat proposal parking bertingkat utk projek sem 6 kami..

    ReplyDelete
  14. sesiape yg ade kancil ke honda 2000cc ke kompem x blh naik

    ReplyDelete
  15. eei seram plak nengok.mcm gayatpun adalah..tak pernah laginie nengok parking gni

    ReplyDelete
  16. peh! kt kl pon xder lg cmne. lalala.

    ReplyDelete
  17. sblm nie dgr2 jer..1st time tgk..hehe

    ReplyDelete
  18. fuyoooo ingatkan lagi 10 tahun baru ade mcm tu. canggeh kan nice :)

    ReplyDelete
  19. sis..ni 1st time shqn tgk.
    crius terkezot.tak maen2 punyer.
    wwoohhooo

    ReplyDelete
  20. uihhhh...

    ko pun buat posting parking ropanya...yelah top news ditrg...kekekekek

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.