FB

Monday, February 14, 2011

Cuba Bayangkan Korang Dalam Kubur !

Hari nie 14.02.2011 ... ape ada dengan hari ini... tak de ape2 ok ! hari nie hari isnin ... sunat untuk berpuasa... kalau bulan islam hari nie 11 Rabiulawal.... so tak de ape2 untuk diraikan..jangan korang yang bercouple ada hati nak celebrate cam omputih celebrate tu okeh !

ape yg dorang kat barat sana tu celebrate 14.02 setiap tahun tu tak de dalam kalendar islam.. kalau korang tak de keje sangat Yaya cadangkan baik duk rumah...praktis selawat betul-betul.. esok kan 12 Rabiulawal..Maulid Rasul S.A.W. ....

hidup kita nie hanya satu persinggahan..bila-bila masa sahaja kita akan dijemput Illahi ke destinasi kekal abadi.. jangan diisi hidup ini dengan perkara yang tak mendatangkan faedah..penuh maksiat..penuh dosa...

pernah ke kita terfikir.. apa yang dijadikan bekal untuk ke destinasi kekal seterusnya ?? cukupkah amal kita ?? dah banyak kah pahala yang kita buat ?? sudah kah kita bertaubat atas kekhilafan yang lalu ???

sekarang kita sihat walafiat ... siapa tahu dalam 2 minit .. 1 jam lagi atau after lunch ajal akan menjemput kita ??? sudahkah kita bersedia menghadapi kematian ???

bayangkan..jenazah kita diusung keluar dari rumah menuju ke perkuburan... kemudian selepas setengah jam.. usai sahaja bacaan talkin ... semua beredar pulang ... yang tinggal cuma kita di dalam kubur ... bertemankan kesunyian dan kegelapan ... apakah bekal yang kita ada untuk menghadapi saat itu ???



3 comments:

  1. ingat mati..ingat mati..sungguh mengerunkan tapi ade jg yang tak takut mati lansung! hati kering betul la...

    ReplyDelete
  2. thanks kaka yaya sbb tlg igtkan saya ttg kematian. xtau la mlm ni brapa ramai anak haram nk dikandungkan lg nnt. hmm

    ReplyDelete
  3. salam

    aduyai,lalu kot kubur pun takut, inikan nak bayangkan duk dalam kubur sorang-sorang,huhu

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...