FB

Monday, January 24, 2011

Pic Lama Mengusik Kenangan...

Sekarang nie dah jarang-jarang on facebook..ntah la rasa bosan dah main facebook..hihi..tapi td terdetik nak on..tengok2 Yaya di tag lagi oleh seorang kawan masa sekolah rendah..eh..tadika pun sekali rupanya dengan dia nie..betul Yaya tak ingat..ingatkan sekolah rendah baru kenal dia..betul-betul tak ingat dia time tadika...


gambar nie tak de dalam koleksi Yaya..anyway thanks Azimah sudi upload gambo comel nih.hihi..hampir tak kenal dengan diri sendiri..haha..seb baek Aimah dah tolong tag kan part muka Yaya..kalao tak jenuh gak mencari diri sendiri...masih ingat-ingat lupa nama kawan-kawan dalam pic tu...nak tau Yaya mana satu ?? rambut paling panjang tuuu...hahha...nak gelak.



hihi...siap ade nota tu...ye..kitorg belajar kat Tabika Kg Nibong tahun 1988...aku ingat lagi sorang cikgu tu kami panggil cikgu Coh...nama betul lupa la pulak... sekarang dia dah kehilangan dua belah kaki dia akibat kencing manis...



nie pulak masa darjah 6..kelas 6 biru..kelas budak2 pandai..kelas no.1..haha..tak ingat nama teacher pakai baju hijau tu..tp yg warna biru tu aku ingat..ingat sebab dia garang teramat sangat! Teacher Soh Hian Gim...sape tak siapkan keje sekolah dia bagi kena pulas kat pusat..haha..aku tak pernah..aku budak baik..haha!..time aku kawen dia datang...dia ingat aku sampai sekarang..still mengajar kat sekolah tu lagi...



nie pun time darjah 6...ahli kelas 6 biru nie kebanyakannya tak bertukar...budak sama je dari darjah satu sampai abis sekolah...kenal dari tadika sama pun ramai..yg dapat no corot 2 3 orang tu je yg turun kelas..ganti lak ngan 2 3 budak kelas lain...tapi yang dapat no.1 dari darjah 1 sampai darjah 6 org sama.....banyak terer la dia...barisan belakang paling kanan..Abdul Wahab Mohd..skang dah jd doktor..kawen pun dengan doktor..

time nie kumpulan 4U2C ngn KRU tengah hot...siap pecah dua kumpulan..ade leader tu..hari2 duk bawa ape2 je pasal kumpulan yg diminati nak menunjuk kat kumpulan satu lagi....masa nie kat sekolah aku glemer ngan buku lirik lagu..haha..bulu log tebal tuh!

dengan FB laa kami menjejak kasih...dah ramai yg kawen..ada jd cikgu..doktor..businessman..semua dengan kerjaya masing2..pernah plan nak reunion tapi tak menjadi...huhu..




p/s : rindu korang sume...





3 comments:

  1. salam

    macam kenal je sekolah tu..hehehe



    ziarah rakan yang saya follow =)

    ReplyDelete
  2. pic lama2 la yg best bila diulang tgk semula.

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...