Tuesday, January 11, 2011

Duit..Duit..Datanglah Bergolek..

Yaya menyeru duit..haha..hampeh!! mau pengsan yaya kalau betul duit dtg bergolek!! tapi kalau dapat duit tersepak mcm mana? ala..macam cerita jutawan fakir tu...dua juta tu!! huishh! haram tu...kalau tak tau sape punya kena bg Baitulmal..kalau seringgit dua letak dalam tabung masjid dah la...hihi...

Keinginan Yaya dah menggunung dah nie..tahan lama2 boleh meletopss! tapi fulusnya tak cukup..huhuhu...

nak handphone nie...dah berkenan sangat... SAMSUNG WAVE S8500 ...bukan nak iphone punn...nie jee...lg pun dah 4 tahun yaya pakai hp sekarang nie..teringin jugak nak tukar hp baru...nie pun kategori smart phone jugak..average harga dalam RM1,350 - RM 1,400..

ambik gambar guna hp nie pun cantik..gambar terang..even touch screen tp taip mesej pun senang..ikut je jari kita nie..nak tau details lg pasal hp nie leh tengok features dia kat S I N I ...
bukan hp jer tau..nie pun Yaya nak jugak !!

PB..Premium Beautiful...idaman semua wanita..haha...berat Yaya ok lagi tp probnye kontur badan tu..tambah2 lepas dah ada anak nie..tapi harga tak hengat! Yaya dan geng2 ladies kat ofis nie cam dah angau semcam je ngn PB nie..beli ansur RM 100 sebulan selama 2 tahun.. RM 2400 tu..ada org offer satu set RM 1400 tp cash! huhu...kempunan lagi....

Duit tu ade tapi takut ada emergency nak guna..mana nak korek kalau aku beli benda nie..ish..tak leh belanja sembarangan..kena pandai bezakan kemahuan dan keperluan..owh..nie semua adalah kemahuan!!! ..to syaitan yg direjam...please...please...please stop seduces me!

p/s : akan aku kumpul duit tu slow2..insya Allah..ade rezeki tak ke mana..


8 comments:

  1. kalau ada rezeki..dapat la juga beli tue..amin...
    semoga rezeki utk ibu wafiq sentiasa terbuka..
    ^.^

    ReplyDelete
  2. salam kenal....
    kakD mai dr blog ben ye...BTW folo sini jg..162

    ReplyDelete
  3. tahniah direview ben ashaari....^^

    ReplyDelete
  4. betullah comel header dia! pandai bro ben pilih!

    ReplyDelete
  5. kan best lau duit dtg bergolek... sgt best! tp ada ke?

    hehehe...

    http://pena-pujangga.blogspot.com

    http://eddysyrol.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. salam, tahniah krn menjadi header pilihan dlm segmen en ben....betul tu sblm beli sesuatu fikir dulu sebelum kena...

    ReplyDelete
  7. Yaya,akk ada set PB tu..tp tk pakai pon..ntah ler sbb dpt free kot,tk tau menghargai..adik akk yg bg..apa punya kakak noo.Adik dia nk tgk bdn akk nya cantik tp mkn tembam bam2 ada ler..kan tk nk pakai,rasa tercekik..tk leh bernafas.adehh..

    ReplyDelete
  8. @Miszy Dian ...aminnn...

    @KakD..salam kenal dari yaya jugak...

    @yad'z..tu la..yaya pun terkejut,,tp suka..hihi

    @Huszaini..tq...

    @eddy..tak de nye dtg bergolek..kena usaha..

    @Abhamz...sama2..berfikir dulu sebelum buat keputusan..

    @Piasara...ala ruginya akak..pakaila..dah ada depan mata tu..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.