FB

Sunday, January 23, 2011

Bibir Oh Bibir

Rasanya musim tengkujuh baru jer berlalu..baru seminggu dua nie hampir panas setiap hari..nak kata panas melampau tak la..tapi bibir bnie dah kering teramat sanagt..padahal dah minum banyak air..siap ade tonsil lagi..adushhh...nak gosok gigi pun payah...

cakap bab gogok gigi..ntah ler aku mengelamun time mandi ke ape pg td...bila gosok gigi rasa sedap semacam je ubat gigi tu..nasib baik aku sedar cepat..kalau tak harus aku telan buih-buih ubat gigi dalam mulut tu..erkkk..uwekss..haha! rupa-rupanya aku terambil ubat gigi Wafiq..Kodomo Lion perasa oren..patut ah sedappp...hihi...



Air masak dalam bekas ni la aku minum setiap hari..kat rumah pun ada satu...satu bekas penuh setiap hari...1.8 liter tuh...nak bekas tu gi cari kat Cosway..haha..iklan tak berbayorr...

tapi pesal bibir aku kering...pedih semacam dah nie..bukan setakat pedih tp rasa bibir nie tebal pelik jer..hihi...tak kan 1.8 liter air tak cukup lagi..tu siang hari jer tu..time ofis jer..kat rumah minum air lagi...

aku ingat lagi before this ade check ngan herbal life..dia kata badan aku ngan berat aku nie perlu 2 liter sehari...masa aki check tu kandungan air dalam badan memuaskan...

oh cik bibir...cepatla ko lembab balik....huhu....


5 comments:

  1. Letak marjerin kat bibir. Cuba la dulu...

    ReplyDelete
  2. hohoh. saya juga ada mslh yg sama. tp malasssss nak minum air msk banyak2. hihihi

    ReplyDelete
  3. hohoh. saya juga ada mslh yg sama. tp malasssss nak minum air msk banyak2. hihihi

    ReplyDelete
  4. kene minum air bnyak nak tak nak kene gak..

    ReplyDelete
  5. @kak rozie..ye ke? nanti try...

    @blueberry & nazz : kene minum air banyak..

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...