Sunday, January 9, 2011

Ada Chemistry Ke Ngan Tangga Tu ???

Wafiq dah nak masuk 1 tahun 6 bulan..nie semua gambar lama..hihi..dia sekarang dah makin aktif..tak pandai duk diam..cara tidur pun dah semakin 'ganas' haha..

dah pandai mintak itu ini..dah pandai cakap 'mboh' (tak mboh = tak nak )..banyak perkataan dah dia boleh sebut..paling syok time dia sebut 'baby'...lembut jer bunyi jer...hihi..bila nampak teddy bear dia sebut 'bear'...tapi ade masa dia sebut 'baby'...boleh lak ko keliru antara patung dan manusia ye Wafiq...Wafiq dah pandai sebut 'ayah' dgn jayanya..tapi nape ibu wafiq sebut 'abu'???owh....ibu tak tension mendengarnya..tak pe tak pe..praktis lagi Wafiq...

tapi...paling tak tahan..ini budak sangat taksub dengan GIANT...dah boleh sebut perkataan GIANT tu..dah la laluan utama rumah mak aku ke rumah mertua lalu jalan depan GIANT tu..naik bingit dah telinga nie..tiap kali sebut GIANT mesti kerling kat ayah dia..nak ajak pergi GIANT la tu...Mc'D yg sebelah GIANT tu pun dia panggil GIANT jugak..haha...sambil tunjuk tangan Wafiq akan sebut ' dap...' (sedap)..ape2 aje la anak ibu nie... kalo aku belek Harian Metro mesti Wafiq sebut GIANT..sambil dia menyibuk sama nak cari iklan GIANT..hihi...
tapi...persoalannya sekarang...pada usia 1 tahun 6 bulan nie...kenape Wafiq sangat teruja dengan tangga ??? aku rasa bukan Wafiq je..budak2 lain pun macam tu...kalo berterusan gini boleh kurus aku duk mengejar Wafiq yang selalu nak panjat tangga...dia dah pandai main helah...buat2 main kat meja makan..pastu jalan slow2 ke arah tangga..sekali-sekala dia kerling kat aku..nak check la tu sama ada aku awasi dia ke tak..kalo aku buat2 tak nampak..dia pergi kat tangga tu..tak terus panjat tapi duk berjuntai kaki kat tangga 1st tu...kalo masa tu aku tak keluarkan sound 'haipp' aku nie. sah2 dia panjat sampai atas...dah la tangga tu tinggi..naik gerun aku..sekarang nie kene sentiasa awasi dia...kalo dia tidur baru rasa lega skit..hahaha....ye la time relax2 sape tak suka...;-)


1 comment:

  1. wafiq ni yani suspek terkena badi GIANT kot..ni mesti mase pregnant kak yaya gi hari2 giant..huhu

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.