FB

Monday, January 31, 2011

3 I D I O T S

nie kisah sabtu lepas ye..baru nak share..korang dah pernah tengok 3 idiots???..filem nie dah lama release..Disember 2009..tapi nie baru tengok. Dah lama tak layan Hindustan..hari tu time blogwalking ..( tak ingat dah blog mana ) ada akak nie dia kata 3 Idiots nie best sangat. Yaya dah tengok dan ... tersangatlah bestnye!!! betul... tak tipu..hihi..


Pelakom utama Aamir Khan...mamat nie memang buat Yaya sentap time tengok cerita Mann..hihi..dah la hensem...acting pun best. Yaya start minat Aamir Khan bila tengok cerita Mann..Mann adalah filem terbaek hindustan alaf baru..bukan Yaya kata macam tu..tp arwah ayah Yaya..arwah menitis airmata tengok citer Mann..dia kata dalam banyak-banyak citer hindustan alaf baru nie..yg nie paling menyentuh perasaan..hihi...dulu masa filem hitam putih filem Bobby la yg sering orang tua sekarang duk bercakap...
back to 3 idiots....hihi...



3 idiots nie kisah dia gila-gila sikit..kisah 3 orang sahabat belajar engineering...Aamir Khan kira student paling terer dan paling nakal...kawan dia yang dua orang tu lak paling corot dalam kelas...citer nie tengah-tengah duk melawak sekelip mata je emo korang leh transform..dan dan menitik airmata...

citer ni dia flashback balik kisah diorg after 10 years..ada sorang tu bet ngan Aamir Khan nak tengok siapa paling berjaya after 10 years...


wahhh...smart giler Aamir Khan dalam citer nie...siap jd student tu..langsung tak terserlah ke'tua'an dia....


tak nak la citer panjang-panjang...sila tengok sendiri la yer..tapi gerenti best!! citer ikut taste Yaya..tapi lain orang lain taste kan...tengok sendiri dan nilaikan sendiri...hihi...




9 comments:

  1. wah2 ya ka menarik?klu mcm tu kena p cari jg la DVD..

    ReplyDelete
  2. faverett hindustan ferra ni kak yaya ! =D

    ReplyDelete
  3. ada c0py cerita neyh tapi belum sempat lagi tgk
    ramai kata besh hehhee
    neyh yang nak tgk nnt masa CNY ehhehe

    ReplyDelete
  4. @meen : tunggu cuti baru enjoy tengok movie kan...

    ReplyDelete
  5. @syaz rini : mmg best!!!mabeles!!!

    ReplyDelete
  6. filem ni sesuai ditonton oleh cikgu2, betul tak??

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...