Saturday, January 30, 2010

Sekitar Cukur Jambul Wafiq

~sempat lg pose ngn tok ki sebelum majlis mula~





~jeng-jeng!!!ni dia sudahnya!!!~







Lena Di Ulit Intan..hikhik


Wafiq - 29/01/10

~Wafiq ngn nenek~


~ni dia ayah Wafiq:-)~

VCD lagu ni ayah Wafiq beli

VCD ni ok sangat..ade banyak lagu..come with book ade lirik lagu...colourful gitu..

Panduan Resipi Utk Si Cute Wafiq

beli khas untuk panduan sajian Wafiq tapi resipi untuk ibu ngan ayah pun boleh guna gak ni..
yg ni siap ada table lg as panduan ari ni ng bg mkn ape..esok nk mkn ape...

1st book for Wafiq



Bukak je buku gambar2 binatang ni depan Wafiq dia sibuk nak pegang sendiri..mula mula cam syok je dia tengok..colourful kan...bila bagi Wafiq pegang trus jer nk masuk mulut buku tu..tu dia..Wafiq ingat makanan kot...hikhik!!!

Monday, January 25, 2010

love dis pic :-)



comei kan gambor nih?hikhikhik!!!!

Thursday, January 21, 2010

'Cerpeng Si Mamat' hikhik!!

aku dapat 'cerpeng' ni tru email from a friend of mine laa...tergalak sakan gak..udah ler loghatnyer dlm base ganu kiter...itu yg syok nyer...so aku copy kt sini utk tatapan bersama..



Relak ahh..bace kejak..bulih tahang gok cerpeng orang ning…

Mamat rase malassang nök bangung tiddo. Nye gulling-gulling atah katil.Pusing kiri, pusing kanang. Serba dök kene dia berase. Mök Lijöh blèbèr hanyaar kot luör pitu, “Mat! Matahari nök tinggi galöh döh nim, ka’ak rezeki kalu bangung lèwat-lèwat. Mung tak dök kheje ke ari nii?”

Dök tahang kene blèbèr Mamat Ppayang pong bikah bangung ceggat dari katil.Baru dia teringat pukol 11 ada kene wat kheje sikit hök Böh dia suroh kemarèng. Mamat pong jungaa tangang dia ambèk tuala. Pèsèngang mandi P.Ramlee pulök pagi nim, al maklunglah pukol 10.30 döh. Dari Manir nök jembe ke Jalang Batah Baru tu jauh jugök. Pah tu nök kena bereti stèsèng minyok Petronah pulök dekat sipang trapik lait Pulau Musang. Döp ingat starang nok tamböh minyök kemarèng. Dök dang 10 minit Mamat siap belake döh. Minung air kopi-ö setegök dua lepah tu pakaa kasut kulit atah tangge kak lambo. Baru beli minggu lepah tu kasut tu. Bekilat ssiö! Lepah tu Mamat pong stak möto vroooooong hale ke bandö. Mötosika sèkèng hèng jer, tapi boleh tahang lah.

Jalang Batah Baru ader banyök bangunang jabbat dengang kedaa. Kalu hale ke depang sikit ada kedaa Astro, hök tv kene bayö bulang-bulang tu. Kalu tebèng dök bayö jer kena pötöng hanyaar. Lepah pada suraa Flat Batah Baru tu ada lèrèk kedaa èkong. Kedaa makang pong ada gök. Kalu jallang sikit lagi sebelum kedaa Astro tu, ada kawasang lapang tepat juaa khète baru cap Hyundaa dengang Kia.

Di antara kedaa èkong dengang kedaa Astro tu ada celöh-celöh tu jabbat löyar baru buka. Pèsèngang baru pah jadi löyar tu Mamat mari mmkir sörrang.Slo-slo Mamat naèk tikat dua. Napök gaye ader dua örang jer kherani. Llaki sörang, ppuang sörang. Boleh tahang hök ppuang tu. Tapi pakaa cicing molèk ngak kat jari manih tu. Ttunang döh pèsèngang tu.. Dök napök gambö starang.Berat nnanang. Mamat kabö ke kherani ppuang tu dia nök jjuper Tuang Löyar.Hayat hidup Mamat dök rajing jjuper löyar skali habuk. Cakkak dengang löyar jauh skali.. Nye mari debö wèh.

Mamat pong ketok pitu masok. Löyar tu tengöh pegang gagang talipung cap Panasonic kat telinga dia. Wayar talipung tu tengöh beseranggöh lagi. “I dah uruskan fixed deposit you sebanyak RM10 juta tu. Lagi satu, minggu depan ni, I nak you ikut I ke Singapore. HSBC Singapore dah buat arrangement untuk finance syarikat klien I, tak banyak, dalam 20 juta Sing dollar. Firm I jadi lawyer jugak tu. I turun KL minggu ni, kita dinner kat Shook di Starhill ok?”

Mamat bukang pandaa sangat cakak orang putih. Tapi bila dengö haa pitih die pahang. Mainang apa juta-juta nim? Mamat mari mmikir.

Löyar muder tu pong letök gagang talipung sambil-sambil kheling ujung mata tengök ke Mamat. “Yer, nök mender? Saya sibuk sangat ni, dök tengök ker?”löyar tu tanye Mamat.

Mamat pucat kesi. Dök tahu nök kata mende. Nök jawak salöh. Tak mboh jawak salöh. Macang mase nök bangung tiddo sakning. Serbe dök kene. Sudöhhang Mamat tebèng jugök jawak.

“Sebenörnyer tuang, sayer nim kheje dengang sarikat Teleköng. Saya mari nok sambung wayar talipung hök tuang wak lölök cakkak sakning. Dök sambung lagi wayar tu, guaner lah tuang boleh cakkak döh!”

Muka tuang löyar tu jadi biru hèrang!

Döh nök wat guana starang! Nök èksèng dök betepat! Ada jugök löyar kècèk orang dèh! Pecöh bo! Orang jamang lenim kata “kantoi”

Monday, January 18, 2010

Aduhai Wafiq.....

Sakit mata Wafiq x baek lg...tp yg herannya bahagian dalam mata nmpak ok jer..cuma bengkak kat kelopak jer..tp yg lg heran bengkak ni ajaib sket laa...siang tak bengkak..asal mlm je menjadi laa..pe masalah anak aku ni agaknyer ek????kompius!

Saturday, January 16, 2010

SeLamAt ?????? SaYang!!!!!!

Selamat pe erk?ulang tahun mmg tak.hari jadi bley ker??erm..eceli hari ni genap Si Cute Wafiq 6 bulan..so aku nak wish selamat ape agaknyer..pe2 je la..ahakz..hrp2 anak ibu cayang ni sihat sejahtera....

Bangun jer tdo pg td...alamak...Wafiq sakit mata..bertaik mata belah kanan..cian cayang ibu...hukhuk..last 2 months kena sakit mata belah kiri...lama gak nak baek..hrp2 kali ni jap je la..

Kul 8 am kejut Wafiq tdo..kene bawak Wafiq gi klinik..nk gi homeopathy sebenarnya..xyah mandi dulu la syg..ibu tukar pampes jer..ramai gak org kat klinik...jenuh gak nunggu..time jumpa doc bising kat Wafiq,bukan nangis tp xtau la aper yg dibebelnya...doc pesan ibu Wafiq kene jaga makan..jgn ambik minuman berkafein..ye la aku kn menyusu Wafiq..

Pas tu dpt msg from my ex ofis mate..dia nk jual car seat..baru pakai sehari..brand Anakku.Beli RM300 n nk kasi aku RM150..bley byr ansur katanya...hikhik..aku pun ajak ayah Wafiq gi rumah dia...nak tengok benda alah tu laa...tp xleh nk try la plak...Wafiq dah bukak sound metal dia.ishkishk anak ibu ni...seb baik la kwn aku tu bg bwk balik try dulu..bley ker mcm ni...bley la sbb aku dah bawak balik pun..:-)tp x decide lg nk beli ke tak..Wafiq dah 6 bulan...praktikal lg ker?nanti la nk pk lg pun test skali kat rumah dia td tengok Wafiq cam terlebih panjang je bila duk dlm tu..tak tau la kut2 Wafiq xduk diam time tu...

Lunch ari ni anak ibu mkn bubur blend + kurma..nyamnyam..Wafiq mkn sampai abis..ni lunch Wafiq kali ke2 dlm hidup dia..smalam baru ajar dia makan...:-)lepas mkn ingt nk bg mkn ubat tp rupa-rupanya ubat tu kena mkn sebelum mkn...so aku bg Wafiq tdo dulu....

Ptg lepas mkn ubat dukung Wafiq jln2 keliling umah..aku dukung Wafiq sampai kedai..tercengang jer Wafiq time masuk keda iruncit tu..ni 1st time bawak Wafiq gi situ..anak ibu kan dah besar..dah 6 bln..lepas balik kedai snap gambar ni...sorry ayah Wafiq..ayah Wafiq xde gi keje..xleh masuk frame:-)

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...