Monday, December 6, 2010

Alhamdulillah...Syukran...

hatiku berbunga riang

org kata dalam hati ada taman

hehe..mmg ada taman bunga

bukan kebun durian

kalo ada kebun durian bisa mencucuk jiwa raga


ape lak merepak nie ???...rasa nak nyanyi lagu maher zain jer..lagu alhamdulillah..hehe..semalam ada rezeki melimpah (melimpah jer yer..bukan melimpah ruah) masuk akaun maybank..suke suke..hehe..berita yg ditunggu2 oleh semua karyawan bak kata org indon..hehhe..apa lg..bonus laa...


alhamdulillah..dapat gak sikit..sebulan gaji je.tp ok la dr tak de langsung..boleh la wat top-up apa patut..(harap2 leh simpan sket wat saving...;-p) nak bayar insurans n road tax lagi..preparation adik kawen lg..hutang ngn anak ade sket lg..haha..ibu pun boleh berhutang ngn anak..tengok wafiq..ibu jujur menguruskan duit wafiq..;-P


raya aidilfitri haru tu dah dapat rm500.00..sama ngn government la..time tu ofis income tak masuk lg...tp dpt bnyak tu pun dah suka sangat..settle part bg duit raya kat adik bradik,budak2 tetamu sume..pakai duit tu jer..


tp duit bonus kali nie..lepas congak2..hmm..mn nak savingnye...rasa mcm..ish...nak bersuka ria pun tak lepas..huhu..rasa cam nak bakar jer kereta..beban tul bayar insurans n road tax..seb baik tak de saman..boleh lak gitu ? hehe..padahal kereta tu banyak betul jasanya..


ape pun kene blanje ngan berhemah..kene cuba jugak utk saving..10% dari gaji or bonus kena tarik utk saving..tu kata big bos aku la..hehe..aku tak praktik pun..kalu ade lebih ye la..tp cuba utk disiplinkan diri next year..(insya Allah)..bos aku siap pesan lg..tak semua yg kita dapat tu milik kita..korang paham maksud dia ??? ape lg..bersedekahlah...;-P


last..tq utk majikan aku..tq kerana sudi berkongsi ngn kami semua keuntungan syarikat..kalo ade lebih tu plan la family day yer..semoga rezeki syarikat terus melimpah ruah..aminn...

1 comment:

  1. Wow, kak. Bonus sebulan gaji je. Itu dah kira manyak masyukkk. Hehehehe.

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.