FB

Monday, November 8, 2010

pergi bank pun nak takut

Ntah ape-ape jer tajuk entri kan..tapi inilah yg nak dicerita...
Al-Kisahnya...
last month aku check bank statement satu cheque ni tak clear lg..bulan nie sampai lg bank statement pun cheque tu tak clear lg...eh si polan ni...apsal tak clear2 lg chq ni...si polan ni ofismate aku jugak..so ape lg sesi tanya menanya laa..via chatting jer...
aku : tak clear lg ke chq?
si polan : lum lg..
aku : nape?
si polan : urusan belum selesai..sy pegang dulu..
aku : ala..gi bank in jer la chq tu..bukan duit pegang kat tangan pun...
si polan : tak brape reti sebenarnya...
hah!tu dia!kan dah kantoi..bukan senang tao nak dapat dui tu..dah dapat duit tak nak gi clear..aku sendiri tak brani nak wat loan ngn company..aku pun terang la serba sikit kat dia camner nak bank in chq tu..
pastu si polan nie terhegeh-hegeh la gi bank..b4 pergi tu sempat lg cakap '' doakan keselamatan aku''...hahaha..lawak la ko...
bila dah selesai urusan si polan ni kat bank siap bg tau lak..'' ok..dah settle''..nakut benor ko yer gi bank..cam bank tu tempat relaks rimau2...hehehe...
moralnyer..malu bertanya sesat jalan..setakat sesat jalan takpe laa..dibuatnyer chq tu sampai expired tak ke naya ko..ish..ish...

3 comments:

  1. hehe..kesian kat si polan tu..dia ingt pegang cek tu mcm pegang duit cash kot..

    ReplyDelete
  2. kalau kat maybank, mmg ada rimau lepak kat sana. chq tu kat maybank kut? hihihii

    ReplyDelete
  3. azni : dia ingat cash kut..berlipat elok jer dalam wallet..hehhe

    eelobor : ooo...patut la dia takut..mmg nak gi clear kat maybank pun..haha

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...