FB

Wednesday, November 24, 2010

EKA ... AKHIRNYA TERJAWAB JUA ...

haha...rasa puas bila dapat tolong EKA ni...


dah 2 kali dia buat N3 tanya bloggers pasal satu seafood nie...


teringin benar dia nak makan..jenuh dah dia tanya mr. google tp ttp tak tau nama ape seafood tu...


sian pulak aku....hehehe.....aku pun sibuk la tanya budak ofis..yg pertama xtau..yg ke 2 lak mcm terbayang kat mata bila aku describe seafood tu...( cam EKA describe kat blog dia tu..) tp ttp tak tau...aku pun tanya la yg ke-3 nie..dia ni berusia dah...tea lady kat ofis nie..dlm hati sure tau..ye la org tua kan...dah mkn segala..tp rupa-rupanya tak tau jugak...


last aku tanya akak kat front desk...dia pun jawab : " tijoh kot '' nie loghat trg yer kwn2...


aku pun search la google cari imej...aku taip '' siput tijah '' haha...kelakar lak nama..cam dah dekat nak sama imej ni cam yg EKA describe..tp ye ke...betul ke tak nie...aku terus godek2 google...pastu nampak laa satu imej nie...bukan cam nak sama mcm EKA ckp tu..tp mmg sama..aku agak tul la ni kut...tp yg nie namanya pepahat or siput buluh !! sumpah aku tak pernah dengar nama seafood nie...cara makan or cara masak lg laa aku tak tau...hehehe..sbb aku bukan penggemar siput...hehehe...


apa lg..aku pun tinggal la komen kat N3 EKA tu...suruh EKA search sendiri imej pepahat tu..uish!! betul rupanya...itu yg EKA teringin sangat nak makan rupanya...


lega rasanya bila dapat tolong EKA..aku nie bukan ape..kalo ade persoalan dalam kepala nie..bendasimple mimple jer tp ttp membuat aku berfikir jawapannya..hehe...kdg2 sampai bawak tdo..haha...


nie ler rupa pepahat or siput buluh...pernah tengok ??? ibu wafiq tak pernah...hehehe

4 comments:

  1. salam kenal..

    amy singgah sini baca entry sambil follow , jemput ke sinar raudah ye n happy blogging...

    ReplyDelete
  2. akak.....tq taw..hehehe..dpt jugak akhrnyer name bnde alah ni..jenuh cari lah..tq ye akak..susah2 jer..
    eka pon jenis cm akak..selagi x xdpt jumpa nama bnda ni...selagi tu duk cari jer..hehehe..
    eka ade tagg akak
    http://ekahafizy.blogspot.com/2010/11/akhirnya-jumpa-nama-makanan-itu-adalah.html

    ReplyDelete
  3. xpenah mkn...
    nk try jgk..
    kt mne ada jual?
    hehe
    follow ibu wafiq

    ReplyDelete
  4. Alamak... terliur la plak tengok pepahat ni... dah lama gak tak pekena pepahat... kene carik ni..hehehe...

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...