Saturday, November 27, 2010

Cam Ne Nie...Wafiq Hilang Selera Makan...

isnin lepas Wafiq start muntah...ingatkan aku terpeluk kuat kat bahagian dada dia..sebab dia baru lepas hisap susu..sebab muntah yg kuar tu pun susu semua..aku ingatkan muntah bese2 jer.. mr.hubby lak mlm tu gi main badminton ngn kwn2 dia...kul 11.30 baru sampai rumah..nak tunggu mr hubby balik 5 kali wafiq muntah...lesu aku tengok wafiq..seb baik dia tak menangis...kalo tak menggelabah jugak rasanya..

ayah wafiq balik terus ajak gi klinik..seb baik lg kali nie sbb ada dua klinik 24 jam kat area nie..sampai dpn klinik lom sempat kuar kete lg skali wafiq muntah...time menunggu muntah skali...depan doktor muntah lg sekali...huhu...8 kali muntah mlm tu saje..cuak ibu wafiq oii....

doktor tanya ade jatuh ker ??? rasa cam tak de ...demam pun tak..doktor check perut...rupanya kembung...huhu..so dapat la air garam , ubat tahan muntah n ubat kembung...balik rumah terus bg air garam tu...habis segelas dia minum (aku letak dalam botol susu) ubat kembung n ubat tahan muntah tu lak kenis cecair...aku bg guna sudu..aku kelentong wafiq cakap ''wafiq.. jus..sedap..''..dia terus nganga mulut...hehehe...dia ingat jus tok guru stroberi yg aku setiap pg bg dia makan..tertipu wafiq..hehehe...lepas telan ubat terus merengek sbb ubat oii..mn sedap...

mlm tu wafiq tidur lena..tp bangun jer tdo muntah lg skali...aku tengok perut anak aku dah kempis semacam dah..then start pd tu..selera makan dia dah kurang...susu formula pun tak nak..harapkan susu badan yg produce dah tak seberapa nie..tidur malam pun merengek2..maybe dia lapar..bg susu tak nak..juz breast feeding..mn cukup...

hari nie..dah hari ke-5 still cam tu jugak...korang tau tak nape cam nie...dia dah tak muntah..demam ade sket je..nanti ok laa sebab dh mkn ubat demam..cuma makan je taj nak..utk pengetahuan korang wafiq skang 1 thn 4 bulan..dan b4 dis dia tersangatlah suka makan.. mmg xde masalah bab makan..

aku nie baru anak sorang...lom ade pengalaman lg tempuh benda2 cam gini ade...huhu..korang rasa aku kena bawak wafiq gi klinik lg skali ker ?? org2 tua cakap sakit nak pandai bercakap la...sakit nak tumbuh gigi la...tp ade nampak gigi ke-9 dia br nak tumbuh..huhu..tp aku tak tau la..tul2 tak de idea...cuma aku nak dia makan cam biasa....

pls help me....:-(
...rindukan Wafiq yg tembam...

1 comment:

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...