Sunday, October 24, 2010

Ini SMS Bikin Jiwa Aku Kacau

Semalam...sedang syok kemas-kemas baju taruk masuk bag..(biasa la..cam zaman batu..kategori nomad aku nie..berpindah randah..tp mlm jumaat n mlm ahad jer..hehhe)..handphone bunyi..ade mesej masuk..sape lak yg sms ni..skali tengok..

Salam..tolong list down tugasan awak buat sekarang dalam excel. List down in numbering. Tq. wsslm.

~ from akauntan rupenyer...huhu...

dan ini telah menganggu tidurku..berfikir nak list ape..sume keje aku buat keje akaun..huhu..dan hari ini..smpai ofis jer terus aku bukak excel list down job..
  1. Key-In Bills - all companies
  2. Prepare Purchase Order / Price Enquiry - more to XXX Sdn. Bhd.
  3. Prepare Invoice Rental - YYY Sdn. Bhd.
  4. Bank Reconciliation - all companies
  5. Service Tax
  6. Socso
  7. Filing

tak mo pk2 lg..terust sent via emel bg dia..n..tak lama lepas tu kene ngadap..

Akauntan : Cadangan Kewangan Reimburseable sape buat?

Aku : Saya

Akauntan : Perangkaan sape buat?

Aku : Saya

Akauntan : Letak la dalam list..awak list balik...bg detail..saya nak tengok..nie utk next year..saya nak bahagi job..biar sorang buat part berfikir..sorang lagi part yg tak perlu fikir sangat..

Aku : Ok...(dalam hati..hmm..boleh ke gitu???)

oh!sedang aku menulis ini n3..tetiba jer dapat pandion chat from mr accountant..

''buat cheque gaji..date hari ini''

yes!!aku suka akan arahan ini..float 1 day...esok dapat fulus!!!!

5 comments:

  1. kyaya..bestnye...kami2 ni mcmane??jelesnyeeee..heheh

    ReplyDelete
  2. salam kenal ibu wafiq..semoga mendapat manafaat. hebat gak keje 7 companies.. camna leh camtu..
    saya aktif di http://www.ciksembang.com

    ReplyDelete
  3. salam kenal cik sembang..hehe..7 company di bawah satu bumbung..tak hebat cuma pening jer skit sbb department account cuma 3 org..

    ReplyDelete
  4. thanks ibu wafiq komen dalam N3 saya....
    herm...baca n3nie..hebatnya kamu ibu....melambak kompany ibu jaa handle...syabas ibu....
    IBU, saya folow ibu...kasik ramai folower.hihiihih

    salam pekenalan

    ReplyDelete
  5. wow..pening tak ader ramai boss??

    ReplyDelete

TQVM ye sudi komen.. sayang korang ! ^^

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...