Monday, April 7, 2014

Supplement Shaklee Untuk Mereka Yang Ada Darah Rendah / HB Low

Assalamualaikum ...
hmm...tak kena darah tinggi dapat darah rendah..bahaya juga darah rendah ni..berdiri time solat pun tak mampu..berpinar berpusing satu rumah..pitam! yaya pernah kena darah rendah semasa mengandungkan anak ke-2..masa solat terawih berpeluh sejuk satu badan. Hujung jari kaki rasa macam tak sentuh lantai..pitam! hanya mampu solat 4 rakaat..huhu. Set darah rendah yang yaya cadangkan nie adalah set kesihatan asas..memang yaya dah ambil semua nie sebelum pregnant lagi..tapi tak teratur..tak pregnant tak nampak lah kesannya kan..so yaya start ambil secara berdisiplin set asas nie..alhamdulillah..tak ada rasa nak pitam kalau berdiri lama..HB pun comel je... ;)

gabungan mantap shaklee untuk mereka yang ada darah rendah :
ESP + Vita-lea + B complex + Vitamin C






Energizing Soy Protein (ESP) : Membekalkan protein dan memberi tenaga berpanjangan.

Vita-Lea Iron Formula : Mengandungi zat besi yang membantu pembentukan sel darah yang sihat. Zat besi menjadi sebahagian daripada struktur hemoglobin yang membawa oksigen ke tisu dan sel

B-Complex : Meningkatkan sel darah merah dan hemoglobin. Shaklee B-Complex adalah lengkap dengan 8 kumpulan vitamin B termasuk B12 dan folat.

Sustained Release Vitamin C : Membantu penyerapam B12 dan zat besi. Vitamin C juga membantu pengeluaran hemoglobin dan meningkatkan pertahanan badan.





Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
 
 
KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


‘Orang yang tekanan darahnya adalah rendah, badannya akan cepat letih’ , itulah kata-kata yang saya penah dengar dari doktor..dan ibu saya adalah salah seorang daripadanya.

Masalah yang dihadapi oleh ibu saya memang sudah lama, seumur ingatan saya…sampai satu tahap yang dia terpaksa bersolat sambil duduk kerana tak tahan untuk berdiri lama. Begitu juga kalau hendak mencuci pinggan mangkuk, ibu memang tidak tahan untuk berdiri. Kalau kami sekeluarga merancang untuk keluar makan angin, ibu cepat-cepat menolak, tidak mahu ikut serta, takut balik nanti penat katanya. Selain itu, seingat saya ibu saya juga sering mengadu pedih ulu hati. Ada orang bahasakan sakit gastrik atau medu.
Saya memang risaukan tentang kesihatan ibu saya selama masa itu. Oleh kerana ibu saya pun tidak begitu mempunyai selera makan , saya fikirkan minum susu adalah perkara terbaik yang boleh berikan tenaga, zat ataupun sekurang-kurangnya dapat meredakan sedikit pedih ulu hatinya. Macam-macam susu yang telah saya belikan kasi ibu makan. Susu brand A, brand B , brand C dan bermacam-macam brand yang ada dipasaran telah saya cuba..tapi keadaan ibu saya tetap macam biasa, tidak berubah.


selanjutnya di : http://www.hanyasusuibu.com/esp/susu-protein-membantu-orang-yang-mengalami-tekanan-darah-rendah.html






.

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...